2017. június 29., csütörtök

ZSOLT EVANGÉLIUMA

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.06.29.


...Súlytalanságukból következően Orbán zavaró kompromisszumok nélkül eljátszhatja velük a koalíciós kormányzást. A kereszténydemokrata politikusok ott pöffeszkednek mindenféle bizottságokban, minisztériumokban, állami hivatalokban, felügyelőbizottságokban. Nagy kedvvel hallatják a szavukat, amellyel rengeteg vidám percet okoznak az ember Fiának.

Az általuk összeharácsolt világi javakért cserébe mindössze arra kell ügyelniük, hogy önállóan ne nagyon cselekedjenek semmit és megfelelően szavazzanak. Ezeket a feladatokat pompásan és nagyjából hiba nélkül teljesítik. A boltok vasárnapi zárva tartására tett kísérletük elbukott, bár ebben az esetben is kétséges, hogy ez a saját, önálló kezdeményezésük lett volna.

Komolyabb és részletesebb elemzésre lenne szükség ahhoz, hogy kiderüljön, a derék kereszténydemokraták Isten tíz parancsolatából mennyit vesznek komolyan. Talán az első hármat. A VII.-et és a X.-et rendszeresen megszegik, a VI. esetében pedig nagyjából minden élőlény vétkesnek számít. 2018 után, biztos kétharmados többség birtokában szerencsére ezeket a parancsolatokat simán hozzáigazíthatják Orbán Viktor igényeihez.

A Bibliát mindenesetre érdemes lenne tüzetesen átböngészni. Az Újszövetség tele van olyan utalásokkal, amelyek a rend és a nyugalom megzavarására alkalmasak. Szemben a jelenlegi magyar miniszterelnökkel, az evangelisták nem voltak tévedhetetlenek. Az Újtestamentum kritikus részeinek átszerkesztése nem okozna különösebb gondot Semjén számára, mivel megfelelő gyakorlattal rendelkezik a dokumentumok ügyes összeollózásában. Az evangéliumokkal is könnyedén elbánna.

Semjénnek bizonyos szempontból igaza van. Jézus Krisztus tanításaiban valóban nincs semmiféle határozott utalás az ember Fiára vonatkozóan a magyarországi honosításra jogosultak körével kapcsolatban. A Megváltó nem kategorizálta az embereket származásuk alapján. Csupán rókákról és az ég madarairól tett említést, akikről Isten példásan gondoskodott.

Semjén Zsolt, általános miniszterelnök-helyettes és nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter ez utóbbi teremtményeket, amint csak módja adódik rá, nagy kedvvel és buzgósággal, isten kegyelméből lelövöldözi.

Az ember Fiával kapcsolatban pedig időnként megkérdezi Orbán Viktort, hogy véleménye szerint éppen ki számít annak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.