2017. július 14., péntek

12 NAGYON HÉTKÖZNAPI KÉRDÉS ÉS VÁLASZ A VIZES VB-RŐL

INDEX.HU
Szerző: Joób Sándor
2017.07.14.


Már eddig is nagyon sokat olvashatott a ma megkezdődött budapesti vizes világbajnokság előkészületeiről, most jöjjön néhány alapkérdés. Milyen hideg lesz a víz a medencében és milyen mély? Miért lesznek búvárok az óriás-toronyugrás medencéjében? Mi lesz, ha zuhog az eső és fúj a szél a szabadtéri helyszíneken? Hányan látják majd a tévében a világon a Vajdahunyad várát? Melyik hotelben fognak lakni a sportolók, és milyen sztárok érkeznek? Ja, és lehet még jegyet kapni, és tényleg van ingyen is belépő?

Hány sportoló jön Magyarországra a vizes vb miatt?

Közel 2500 sportoló érkezik, és 350 ezer látogatóra számítanak.

Budapestre jönnek az olyan nagy sztárok is, mint Michael Phelps vagy Ryan Lochte?

Ők ketten történetesen nem jönnek. Phelps már kiöregedett, ma már inkább csak cápákkal versenyzik, Lochte pedig egy riói részeg randalírozás miatt el volt tiltva a versenyzéstől, ami csak most járt le. Nem fog versenyezni az ausztrál Kyle Chalmers, a százméteres gyorsúszás riói olimpiai bajnoka sem, mert ő épp egy szívműtét után lábadozik. A 18 éves sportoló azonban nézőként eljön Budapestre. Egy világsztár viszont biztosan ott lesz a Duna Arénában: őt Hosszú Katinkának hívják.

Van még jegy? Ha igen, hol lehet venni és mennyibe kerül?

Még van, a vizes vb-re ugyanis a jegyeket nem egyszerre adják el. Az egyes versenyszakaszokhoz a jegyeladásokat folyamatosan nyitják meg. Ezen a felületen lehet online jegyet venni. A versenyek öt helyszínen, Budapesten és Balatonfüreden zajlanak. A Batthyány-téri óriás-toronyugrásra viszonylag olcsón be lehet jutni: a belépők 500 és 1500 forintba kerülnek. A Dagály Úszóarénában rendezett versenyekre és a városligeti szinkronúszásra is van még 500 forintos jegy (a többi elfogyott), de számolni kell azzal, hogy ezek az olcsó jegyek azért elég messze vannak a medencéktől. A döntőkre 3000 forintért is be lehet majd jutni a legjobb helyekre, ígérik a szervezők. De mondunk mást. Hogy a kamerák előtt jobban mutasson a rendezvény, és a lelátók ne tátongjanak üresen, a délelőtti sporteseményekre a 6-18 éveseknek 40 ezer jegyet szórnának ki ingyen, amire itt lehet regisztrálni. Ha ön felnőtt és maga mellé szervez egy gyerekcsoportot, kísérőként akár ön is kaphat egy ingyenbelépőt.

Mikor lesz a megnyitó és honnan lehet nézni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.