2017. július 22., szombat

A BKK TÖNKRETESZI EGY EGY GYEREK ÉLETÉT? MOST MEGTANÍTJUK A BKK-T AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓRA

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.07.21.


...Abban egyetértünk Tarlós úrral, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Olyan komoly fejlesztéseknél, mint az M3 vagy az e-jegy bizony becsúszhatnak a gépezetbe hibák. Azon vitatkoznék, hogy ár-érték arányba milyen hibák férnek bele és milyenek nem. Most fogadjuk el, hogy fenntartjuk a hibázás jogát a BKK-nak és helyén kezeljük a dolgokat.

A történetben most csatlakozik be a 18 éves gyerek esete...

Érdekes, hogy a gigaberuházás, aminek a havi fenntartása további 22-25 millió forintba kerül, olyan amatőr hibákat "termelt ki magából", amit egy 18 éves gyerek is ki tudott használni. Ez a nagyon ciki kategória, amit sokféleképpen lehet kommunikálni. Itt a BKK vezér szempontjából nem az a lényeges, hogy volt egy gyerek, aki észrevett egy hibát és azonnal jelezte. Beszűkült idegállapotban saját erkölcsi nívóját helyezi minden fölé és megpróbálja a bizonyítványt magyarázni.

Mivel a bizonyítvány ebben az esetben magyarázhatatlan, ezért passzív agresszív üzemmódba váltanak.

Nagyon buta módon a passzív agresszív attitüdbe csomagolt megfélemlítési technikát alkalmazta a BKK, ami a lehető legrosszabb a YOLO életérzést közvetítő közösségi közlekedő vállalat részéről, amelyik éppen megpróbál az utazóközönség szívéhez közelebb lopakodni.

Mit mutat ez a reakció?
  • Húzz a picsába el!
  • Mi nem hibázunk soha!
  • Ha hibázunk, ahhoz semmi közöd!
  • Mi vagyunk az erősebbek!
  • Megbűntetünk!
Nevezzük el MAFFIA kommunikációs technikának ezt a műveletsort, aminek egyik csúcspontjaként a rendőrség este megjelent előállítani a 18 éáves gyereket a házába. Arról most ne beszéljünk, hogy a rendőrség miért blamálja magát folyamatosan az ehhez hasonló cselekedetekkel, miért kell úgy hozzáállni a 18 éves gyerekhez (aki semmit nem cisnált amúgy), mint egy gyilkoshoz, nem erőszak tevőhöz vagy más komoly bűnt elkövetőhöz?

Miért nem lehet ezeket az előállításokat normálisan, csendben, nap közben eszközölni az ilyen esetekben? Miért szükségszerű éjszaka beállítani és megfélemlíteni? De most nem a rendőrség kommunikációjáról van szó.
A vezérigazgató, kiborult és nyilvános sajtótájékoztatón, tajtékozva jelentette be, hogy feljelentést tesz.

Hol hibáztak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.