2017. július 24., hétfő

A FIDESZ A "BAJSZOS SZAR"-T AJÁNLJA LENGYEL ELNÖKNEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.24.


Elfogtuk a Fidesz Lengyelországba küldött levelét, amelyet azután küldtek, hogy Andrzej Duda nem írta alá a jogállamiságot felszámoló igazságügyi törvényeket.

Hiába tanítjuk lengyel testvéreinket a 21. századi keresztény-fasiszta állam létrehozására, sok amatőr hibát vétenek. Először is, tudniuk kellene, hogy minden diktatórikus lépést be kell csomagolni a demokrácia látszatába. A demokráciát úgy bontjuk le, mintha az lenne a demokratikus, amit mi építünk.

Trükkösen kell megfogalmazni, hogy ugyanazt jelentse, de mégis olyannak tűnjön, mintha ez jogállami megoldás lenne. El kell rejteni a fontos törvényeket salátatörvények közé, úgy kell megszavazni, mintha nem is arra szavaznánk, hanem egészen másra. Találni kell olyan külföldi példákat, amelyeket kiforgathatunk, és akkor bevethetjük Tömjén Zsolti bombáját, a “nem lehet kettős mércét használni” kezdetű ótvaros dumát.

De mielőtt bármihez kezdenénk, ki kell cserélni minden gyanús és megbízhatatlan embert az Alkotmánybíróságon, be kell biztosítani, hogy az alkotmányellenes és alkotmányon kívüli állapotot egy pártkatonákból álló Alkotmánybíróság szentesítse. De legalább ilyen fontos az is, hogy találjunk egy gerinctelen, végtelenül jellemtelen szar embert elnöknek, aki aláírja a legaljasabb törvénytelenségeket is. Bármit, amit az orra elé tolnak. Mint Áder, aki csak azt nem írja alá, amivel a látszat kedvéért futhatunk egy kört. De ezt is előre megkérdezi.

Nem értik meg a lengyel testvérek, hogy ha ugyanolyan sikeresek akarnak lenni, mint az ő példaképük, a felcsúti csodacsatár, akkor nem kell kiírni az ország határára, hogy fasizmust építünk. Azt építünk, de nem azt mondjuk. A mi szókészletünkben minden az ellenkezőjét jelenti: a megőrzés az lopás, a demokrácia diktatúra, a kereszténység fasizmus. Hát nem olvasnak Orwellt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.