2017. július 19., szerda

A KÓRHÁZIGAZGATÓK JELENTENEK, A KORMÁNYTISZTVISELŐKET MEG KIVÉGZIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.19.



Jó reggelt! Ma is meleg napra készülhetünk, pedig még messze van a kormány által megjósolt forró ősz. Mindenesetre ma nem lesz szükséges a sál-sapka-kesztyű kombináció, az már biztos.

Lengyelországban is megy a cirkusz. Pontosítok. Lengyelországban megy a cirkusz. Az országos igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvénymódosítás felbőszítette a lengyeleket. Ezentúl ugyanis a tanácsban lévő 15 bírót nem a szakmai szervezetek, hanem az alsóház lépviselői választanák meg. Az ellenzék – valamint igen sok lengyel választópolgár – szerint a kormánypárt ezzel keresztbe tesz a hatalmi ágak szétválasztásának, hiszen maga akarja kinevezni a bírákat, nyilván saját emberei közül. A törvénymódosítás vétóját helyezte kilátásba kedden Andrzej Duda lengyel államfő (pedig nem szokása az ilyesmi), Beate Szydlo miniszterelnök azonban azt mondta, hogy a kormány elmegy a falig.

Most éppen az van, hogy Lengyelország különböző városaiban utcára vonultak az emberek. A parlament épületét vasárnap óta kordonok veszik körül. Lehet, hogy a lengyeleknek meg kellene hívniuk vendégségbe a magyar kormánypártot. Ők nagy kordonbontók. Akár meg is tarthatnák őket végleg. Mindenki jól járna. Főleg mi.

A kórházak megszívták. Is. Az egészségügyi kormányzat kötelezi a kórházigazgatókat, hogy minden áldott nap jelentést készítsenek az aznapi eseményekből (hétvégén is) és azt naponta elküldjék az állami intézményfenntartónak. Az ok állítólag az, hogy a kormánynak elege van belőle, hogy a sajtóból értesülnek mindenről.

A kérdés már csak az, ha már nagyon okosak lesznek és ők tudnak előbb például arról, hogy fontos egészségügyi intézményekben nincs, vagy elöregedett és ezért használhatatlan sok diagnosztikai berendezés, vagy éppen le kell állítani néhány ellátást, mert nincs elég orvos, akkor vajon intézkednek, vagy csak leszólnak a kórházigazgatónak, hogy amennyiben a sajtó értesül erről, akkor megszívja? Én tartok tőle, hogy az utóbbira készülnek.

Igaz ugyan, hogy attól még egyetlen egy probléma sem oldódott meg, ha megpróbálták eltitkolni, de majd a kormány ezt is megreformálja. Szerintem akkor lesz tökéletes a rendszer, ha a betegekkel titoktartási szerződést íratnak alá és ha valaki ennek ellenére is meg mer halni az intézményben úgy, hogy egyébként gyógyítható lett volna, ha van felszerelés és orvos, akkor azt egy titkos temetőben el kell ásni egy jeltelen sírban...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.