2017. július 5., szerda

A KORMÁNY 90 MILLIÓT VON EL A SZOCIÁLIS- ÉS GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSOKBÓL, HOGY A VERSENYSPORTOKRA KÖLTSE

444.HU
Szerző: Czinkóczi Sándor
2017.07.05.


Meg kell adni, hogy mégsem minden pénzt a plakátokra költ a kormány. A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amiben Orbán Viktor elrendeli, hogy 
a tavaly költségvetési maradványokból 90 315 000 forintot csoportosítsanak át a szociális támogatásokból a sporttámogatásokra.

A kormányhatárazothoz csatolt táblázat szerint a Szociális humánszolgáltatók részére biztosított szociális- és gyermekvédelmi ágazati pótlék, és egyéb ágazati bérrendezéssel összefüggő támogatásoktól vonják el a pénzt a sporttevékenységek támogatására.A kormányhatárazothoz csatolt táblázat szerint a Szociális humánszolgáltatók részére biztosított szociális- és gyermekvédelmi ágazati pótlék, és egyéb ágazati bérrendezéssel összefüggő támogatásoktól vonják el a pénzt a sporttevékenységek támogatására.

Ebből 90 millió a versenysportokra megy működési célú támogatásként, a maradék 315 ezer forintot pedig kincstári díjra és tranzakciós illetékre költik. Az átcsoportosítást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek azonnal végre kell hajtania.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése