2017. július 30., vasárnap

"A LEGROSSZABBUL MAGYARORSZÁGON BÁNTAK VELÜNK" - KÉPREGÉNYBEN MONDTA EL TÖRTÉNETÉT A MENEKÜLT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.07.30.



Ha Ön csak a kormánypropagandát olvassa, ez a történet sokkolja majd

Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123 társával együtt.

Érdekes képregényre
bukkantunk a Helsinki Bizottság Facebook-oldalán. A képregény egy szíriai menekült (a gyűlölködők szerint: migráncs) történetét meséli el. Amikor kitört a szíriai polgárháború és Szíria gyakorlatilag a földdel lett egyenlő, a tudós úgy határozott, hogy a családjával együtt lehagyja a hazáját. Először Törökországba menekültek, ahol egy tömegszálláson laktak. Onnan embercsempészek segítségével jutottak volna egy nyomorúságos csónakon, az Égei-tengeren keresztül Görögországba. A csónak azonban lerobbant a tengeren és a görög parti őrség mentette meg őket.

A képregény szerint a görögök kiutasították az országból így vonattal utaztak Szerbián keresztül Magyarország felé. A tudós arról számol be, hogy a magyar határon elfogták őket, és a legrosszabbul Magyarországon bántak vele és családjával. Ételt csak pénzért kaptak például...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.