2017. július 1., szombat

A LEX SZEMEREYÉS ORBÁN ÖCCSE PÖRGETI FEL A FIDESZESEK PÉCSI ÜZLETÁGÁT

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2017.06.30.


A minap a maffiaállam egyik kedvezményezett párosa, Matolcsy György unokatestvérei, a Szemerey-fivérek szerezték meg a Pécsi Sörfőzdét, míg néhány utcával odébb az Orbán-vejkó egyik haverja nevén indul be az ingatlanbiznisz. Csoda, hogy Orbán legkisebb öccse is Pécsett landolt?

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a Pécsi Sörfőzde Zrt. Matolcsy György jegybankelnök két unokatestvére, Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás érdekeltségébe került. Sőt - mint arról a napi.hu beszámolt -, máris itt a Lex Szemerey: jövőre 200 ezer hektoliternyi főzött sörmennyiségre lehet érvényesíteni a jövedékiadó-kedvezményt. Azonban a hazai sörgyárak közül ez csak egy főzdének jelenthet valódi előnyt: a Szemerey család érdekeltségébe került Pécsi Sörfőzdének, ugyanis a kisüzemek messze elmaradnak, a három nagy sörgyár pedig többszörösen túlnőtt ezen a sörmennyiségen.

Pécsett máshol is nyomul az Orbán-klán: március 23-tól hatályos az a Pécs építési szabályzatát módosító rendelet, amely révén egy Tiborcz-közeli, jó fekvésű telken bővítette a fideszes többségű városvezetés a lehetőségeket, míg a közvetlen szomszédságban szűkítette a fejlesztési paramétereket. Mindezt a gazdag külföldi hallgatókkal megáldott orvosi kar környékén.

Nem újkeletű a pletyka, miszerint Orbán legkisebb öccsét, az 1977-ben született Áront már beejtőernyőzték a pécsi egyetemre. Az információim szerint az orvosi kar Műveleti Medicina Tanszéke környékén ténykedő fontos rokon bizonyára jól jöhet az egyetem környékén történő gazdasági vonatkozású kérdések feltérképezésekor, de a jelek szerint néha pihen is kicsit, ugyanis a minap az egyik legkedveltebb egyetemvárosi étterem hűvös teraszán vacsorázott a Viktor nevű bátyjára arcra, orgánumra és testalkatra is nagyon hasonlító Orbán Áron...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.