2017. július 25., kedd

A MAGYAR DEMOKRÁCIA SÉRÜLÉKENYEBB, MINT A BKK E-JEGY PLATFORMJA

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.07.25.


...Íme a közlemény:

Mi, a BKK botrány- Mátrix tüntetés résztvevői döbbenettel értesültünk a 18 éves etikus hacker srác letartóztatásáról. Etikus hackerként közérdekből, jobbító szándékkal hívta fel a figyelmet a rendszer sérülékenységére, mégis eljárás alá vonták. Ilyen jelenetek csak sötét diktatúrákban és hollywoodi filemkben játszódnak le. Egy szabad és demokratikus országban ez megengedehetetlen.

Ahogyan a magyar politikai rendszerből, a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, hiányoznak a fékek és ellensúlyok, ugyanúgy hiányzott a BKK e-jegy értékesítési rendszeréből a tesztelés és a sérülékenység vizsgálat. Ahogyan a nyugati demokratikus országok elhatárolódnak az Orbán-kormány demokrácia romboló intézkedéseitől, ugyanúgy határolódott el az anyacége a magyar T-Systems erkölcstelen lépésétől. Nem csak a T-Systems termékeinek a minőségbiztosítását kell megteremteni, hanem létre kell hozni a magyar politikai rendszer minőségbiztosítását is. Mert a magyar demokrácia sérülékenyebb, mint a BKK e-jegy platformja.

Ezért követeljük, hogy a T-Systems álljon el a feljelentésétől. A hirdetett eleveinek megfelelően, dolgozzon ki egy protokollt az etikus hackerekkel való együttműködésére, és vezessen be számukra egy átlátható jutalmazási rendszerrt. Legfőképpen ismerje el, hogy súlyos szakmai hibát vétett akkor, amikor nem végezte el megfelelően a tesztelést, és a sérülékenység vizsgálatokat. Vállalják személyi felelősséget, és ne az etikus hackerre hárítsák át!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.