2017. július 15., szombat

A MAGYAR FUTBALL NÉZETTSÉGÉRŐL KONGÓAN ÜRES INFOGRAFIKÁKBAN

INDEX.HU
Szerző: JÁVOR BENCE, SZARVAS
2017.07.15.


Szombaton elkezdődik a magyar futball 2017/18-as szezonja. Ez mindannyiunkat komoly érdeklődéssel tölt el, de vajon ez meglátszik-e majd a nézőszámon is? Hogy legyen viszonyítási pont, megnéztük, hány olyan bajnoki forduló volt az élvonalban az idén, aminek az összes helyszíni nézője befért volna a Fradi-stadionba. Mennyire veszne el egy átlagos magyar bajnoki közönsége a Groupama lelátóin?

Közismert, hogy gondok vannak az OTP Bank Liga mérkőzéseinek látogatottságával. A tavalyi bajnoki szezonba a statisztika szerint az Európa-bajnokság eufóriája sem hozta meg a várt áttörést, sőt a tévéközvetítések megritkítása sem segített. A mérkőzések átlagos nézőszáma mindösszesen 102 fővel javult az azelőttihez képest. A legpozitívabb következtetés, amit levonhatunk, hogy a nézőszám legalább nem csökkent tovább.

Lehet magyarázgatni a dolgot, például az albérletben játszó csapatokkal, a nagy meleggel, a nagy hideggel vagy bármivel, a számok alapvetően siralmasak. Ráadásul ami a most szombaton kezdődő újabb bajnoki szezont illeti, semmi garancia nincs rá, hogy pusztán az elkészülő stadionok hatására megnövekedjenek az adott csapatok nézőszáma. Sőt eddig csak az MTK-nál történt így, míg Debrecenben és a Fradinál épp ellenkezőleg, kevesebben kezdtek kijárni mérkőzésekre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.