2017. július 10., hétfő

A MAGYAR NESSIE

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2017.07.10.


Nyár is van, meleg is, a Pride-on sem történt atrocitás, a plakátkampány is zavartalanul folyik, egyszóval itt az ideje, hogy foglalkozzunk végre Nessie-vel. Ilyenkor szokás. De nem a skót tó szörnyetegével, azzal törődjenek a kollégák a Timestól, hanem a magyar Nessie-vel, akit Új Erőnek hívnak (vagy hogy) és tegnap született, Vecsésen. Ritka ronda egy újszülött, ráadásul három feje van.

No, de hát mennyi legyen neki, ha szörny? Ez is ősidőkből maradt ránk, megkövesedett kígyótojásban, tán a sugárzás költötte ki, tán a kampány, ami végtére is ugyanaz: de most itt éktelenkedik nekünk teljes pompájában, tollal-fokossal, tegnap még zászlót is bontott. Mármost olyan elméletet már olvastam, miszerint az őshüllők tollasak voltak, vagy igaz, vagy nem, de olyant még soha, hogy fokosuk is lett volna. Hogy jön ide a fokos?

Nagy a sora annak.

Hát csak úgy, ahogy a három fej. Kódolva volt az Új Erő születése, méghozzá a Jobbik cukikampánya és főleg tisztújító gyűlése óta, várható volt, hogy a csalódott szélsőjobberek új társaságot alapítanak, ahol megint lehet gyűlölködni, mert hát a néppártos Jobbikban mostanság nyilvánosan nem illik, csak négy fal között, azt hiszik, akkor senki sem látja (csak időnként kilóg a lóláb, de a lólábak már csak ilyenek, természetük szerint).

Voltaképpen magának a Jobbiknak sem jönne rosszul egy állítólag vele rivális mozgalom vagy párt, akikhez elvben semmi közük, és ezért mindent megtehetnek, amit ők nem: a kormány pedig egyenesen kéjmámorban úszhat, mikor azt gondolja, ez az Új Erő majd szavazatokat vesz el a Jobbiktól. Hát hogyne, el is vehet, vissza is adhat voksot, minden csak koalíció kérdése. A demokratikusnak mondott ellenzék se nagyon szólt ellene, hiszen nekik meg a jobboldal atomizálása, bomlása lenne a választási érdekük: előállt tehát az a különös állapot, hogy Magyarországon ma, a pillanatnyi helyzet miatt minden politikai oldalnak érdeke volt egy új, rasszista, neonáci párt megalakulása.

Ami párt is, mozgalom is, erő is, hájderménkő is.

Figyelem: a ménkövet nem Jörg Haiderről nevezték el.

Az majd csak jövőre lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.