2017. július 25., kedd

A NER A GONOSZ BIRODALMA, AMIT EL KELL PUSZTÍTANI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.07.25.


Amikor megírtam legutóbbi Hosszú Katinkáról szóló cikkemet, a feleségem azt kérdezte, nem vagyok-e túl szigorú vele az Orbán-rendszerrel való kollaboráció miatt. A sikerei nem őt fogják-e igazolni? A “siker” relatív fogalom, időben is változik, és nem igazol semmit. Rogán Antalnál nincs sikeresebb ember. De maga Orbán is sikeres. Adolf Hitler is sikeres volt sokáig, de ez nem olyan siker, amire az ember vágyik.

Hosszú Katinkát nem hasonlítjuk Adolf Hitlerhez, de Orbán Viktort igen. Katinkát inkább a néphez, amely ezt eltűri és együttműködik egy ilyen emberrel. Katinkának, az én mércém szerint, magyar színekben nem is szabadna elindulnia semmilyen világversenyen. Meg kell érteni, hogy nem szabadsághiányos demokráciáról van szó, hanem a Gonosz birodalmáról, az ember emberi mivoltát megszüntető sátáni rendszerről, s ez a világ pusztulását okozza.

Ez nem magas mérce, Schiff András zongoraművész már a médiatörvény után tiltakozott, az erre adott antiszemita reakciókra válaszul közölte, nem teszi a lábát Magyarországra és nem ad koncertet Magyarországon. Schiff András nem legitimálja Orbán rendszerét, pedig megtehetné, a többi kollaboráns nagy örömére. Bartók Béla hasonlóan viszonyult a jogtipró Horthy-rendszerhez. 1940-ben kivándorolt Amerikába. Annyira undorodott a rendszertől, és a vele való együttműködéstől, hogy jóval a holokauszt előtt távozott, pedig nem volt zsidó. Miközben sokan még ma is védik Horthyt, a rendszerével együtt, és az erényeit emlegetik.

Schiff András zongoraművész, nem újságíró. De már 2011-ben bojkottálta Magyarországot a médiatörvény miatt, mialatt újságírók ezt nem tették. Tudomásul vették, elfogadták. Ma is írnak, együttműködnek a rendszerrel, olyan elfogadhatatlan kompromisszumokat kötve, amelyek a Népszabadság felszámolásához vezettek, de még ezután sem ébredtek fel. Nem értik, hogy a Gonosz birodalmát működtetik, amivel az önmaguk emberségét zúzzák szét, adják fel, és észrevétlenül adják el magukat a Gonosznak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.