2017. július 12., szerda

A SZEGÉNY GYERMEKEKTŐL MÉG AZ ÁLMAIKAT IS ELLOPJA A FIDESZ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.11.


A nyomorban élők segélykiáltása nem jut el nemhogy a plebejusnak mondott párt tagjaihoz, de még a megyék fideszes helytartói fülébe sem A hatalom lévők süketek és vakok. Úgy hiszik, amiről ők nem beszélnek, az nincs is. Úgy hiszik, büntetlenül lehet ellopni a többszörösen hátrányos helyzetűek felzárkóztatására, foglalkoztatására szánt EU-s milliárdokat. Talán nem is tekintik embernek azokat, akiket nem hagytak az árok partján – teljesítették amit ígértek –, hanem páros lábbal belerúgták őket. Hogy egy „klasszikust" idézzek : „Akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér".

A Fidesz kormány milliárdokat vert el arra, hogy az „zemberek” megismerjék, „Magyarország erős és büszke európai ország”. A nagy többség valószínűleg a mindent ellepő kék plakátokról tudta meg, hogy milyen ország is a hazája.

Saját kis életükben sok millióan nem ezt látják, nem így tapasztalják. Orbán Magyarországán több mint négy millió ember él – ez azért erős túlzás, inkább vegetál – mérhetetlen nyomorban, szegénységben. Többségüknek még az is gondot jelent, hogy naponta kenyeret vegyenek, a meleg étel számukra ritkán teljesülő álom. Gyermekeik éhesen fekszenek, éhesen kelnek, ételhez csak az óvodában, iskolában jutnak. Ilyenkor, nyáron, sok tízezer gyermeknek még ebéd sem jut. Akik olyan szerencsések, hogy hétfőtől – péntekig legalább naponta egyszer ételhez jutnak, vajon mit esznek reggel, este, vagy hétvégén? Erre lehet büszke egy európai ország, 2017-ben?

Vajon azok a jóemberek, akik képesek voltak ezt a hülyeséget kiagyalni, valakiknek a plakátok legyártásáért milliárdokat még ki is fizetni, nem gondoltak arra, hogy ezzel a saját bizonyítványukat állítják ki? Milyen érzéketlen kormány az, amely büszke arra, hogy gyermekek százezrei éheznek, mert a szüleik nyomorából nem telik számukra ennivalóra? Persze a milliós fizetésből, meg egy kis apróból, ami alkotmányos költség címén esetleg befolyik, akár még arra is telik, hogy lehazudjuk a csillagot is az égről. Több mint hét éve játsszák – büntetlenül – ezt az országgal a hatalmon lévők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.