2017. július 6., csütörtök

A VIZES VB MEGNYITÓJA TÖBBE KERÜL, MINT A SZIGET NAGYSZÍNPADA AZ ÖSSZES FELLÉPŐVEL

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: hvg.hu
2017.07.06.


...A szervezők azt írták a hvg.hu érdeklődésére, hogy "a budapesti nyitóünnepség megvalósításának összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd Ft, amely magában foglalja a terület és a rendhagyó vízi helyszín kialakítását, illetve a látványos fény-, videó-, multimédia-, lézer-, víz- és pirotechnikai megoldásokat felvonultató technikai megvalósítást is. Az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd Ft, részleteket a szerződések értelmében nem áll módunkban nyilvánosságra hozni."

Egy 120 perces rendezvény kerül 3,4 milliárdba, amelyet nem közvetít a jogokat megvásárló Eurosport. A látványosság minden perce 28 millió forintnál is többe kerül, de hogy ezt az összeget ne mi számítsuk át lélegeztető gépekre, összehasonlításul megszereztük a Sziget Fesztivál számait.

A Sziget nagyszínpadának felépítése az összes technikával, fénnyel és hangfallal együtt 100 millió forint. Az idei A-listás fellépőkre hatmillió eurót költ el a szervezőiroda. Az 1,85 milliárd forintba belefér a Sziget történetének egyik legdrágább előadója, Pink, ahogy hét napon át további 27 zenekar.

A Sziget nagyszínpadának felépítése és hét napon keresztül fellépők gázsija 1,4 milliárd forinttal olcsóbb, mint a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének 120 perce. És még egy adat, az idei VOLT fesztivál két nagyszínpadáról fordított összeg a Linkin Park szerződtetése miatt a szokásosnál magasabb volt, 770 millió forintnak megfelelő eurót költöttek a többnapos rendezvény minden neves fellépőjére. A világbajnokság 230 millió forinttal többet költ, hogy Emeli Sandé valamint "500 világhírű hazai művész, köztük Eötvös Péter, Herczku Ágnes és Bogányi Gergely kápráztassa el a közönséget"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.