2017. július 20., csütörtök

AHONNAN MOST FÖLÉNYESEN ARCUL KÖPNEK BENNÜNKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.07.20.


Szentesi Kálmán megtette azt, amit idehaza ugyan sokan gondolnak, mégsem mernék soha megtenni. A visszatartó ok pedig nem más, mint a félelem. Félelem a saját országunk vezetésétől, félelem azoktól, akik hatalmukat nekünk köszönhetik. Mi voltunk azok, akik trónjukba segítettük őket, ahonnan most fölényesen arcon köpnek bennünket. Olyan királyoknak képzelve magukat, akiket a történelem során a népharag megannyiszor eltiport.

Szentesi Kálmán, megelégelve azt, hogy adóját magánvagyonokká alakítsák, valamint olyan dolgokra költsék, melyek sem az ő, sem honfitársai érdekeit nem szolgálják, visszaigényelt 1.5 millió forint adót. Nem viccnek szánta, komolyan beleállt az ügybe, noha tudta, esélye sincs arra, hogy a pénzét visszakapja. A cél nem is feltétlen ez volt, hanem sokkal inkább az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy amivel a kormánypárt oly önkényesen játszik, és osztja szét barátai, valamint családtagjai között: az bizony a mi pénzünk. Az enyém, a tiéd, mindenkié, a köz pénze.

A NAV, szokásához híven – kiszolgálva a maffiakormányt – Szentesi Kálmán elleni hajtóvadászatba kezdett. Az állam példát akar statuálni, nehogy már itt ugráljon holmi állampolgár, hát mit képzel ez magáról. Az adóhivatal kezdésnek 408 ezer forint büntetést rótt ki Szentesire, mivel szerintük jogosulatlanul igényelte vissza adóját. A NAV azonban itt nem állt meg, július 13.-án költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsította meg.

Az adóhatóság a büntetés kiszabása után azonnal, visszamenőleges vizsgálatot indított el. Találtak is 128 ezer forint eltérést, mely összeg valóban jogosulatlanul került visszautalásra, azonban az egész egy hiba következménye. Ugyanis a NAV rossz címre küldött ki egy vonatkozó határozatot, melynek okán Szentesi azt hitte, túlvonták a személyi jövedelemadóját. Ezt a pénzt visszakérte, amit a NAV készségesen vissza is utalt. Ez pedig az adóhatóság szerint megvalósítja a költségvetési csalás bűntettét.

Hibázott Szentesi? Hibázott. Hibázott a NAV? Hibázott. Ahelyett azonban, hogy dűlőre jutna a két fél, az adóhatóság boszorkányüldözést indított Szentesivel szemben. Amit Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, polgármesterek tucatjai, Farkas Flórián, és még sorolhatnám tesznek, az nem lopás, nem költségvetési csalás, nem hatalommal való visszaélés. Szerintük törvényi keretek között rabolják szét az országot, semmiznek ki családokat, rombolnak le vállalkozásokat. A NAV tökéletes bűnsegédje a kormány rabló, kisemmiző politikájának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.