2017. július 21., péntek

AMIKOR OTT ÁLLSZ A KASSZÁNÁL A CBA-BAN PIROS FÜLLEL, MEGSZÉGYENÜLTEN, MERT KIDERÜLT, HOGY NINCS PÉNZ A SZÁMLÁDON, PEDIG VAN

444.HU
Szerző: anarki
2017.07.21.


...Betelt a pohár. Felhívtam a bankot, ahol közölték, hogy áháhá, hát persze, csak annyi történik ilyenkor, hogy a paypassos fizetések összeadódnak, és ha elérik a 15 ezer forintos határt, akkor nem lehet érintéses módszerrel fizetni. Ami nekem azért jó, mert ha például ellopják a kártyámat, akkor nem lopnak le róla túl sokat. Legközelebb ha ilyen van, mondjam a pénztárosnak, hogy az érintgetés helyett inkább húzza le a kártyát, és akkor majd működik.

Namost ha így van, akkor még mindig nem értem, hogy lehet az, hogy a hosszú, eseménymentes időszakokban, amikor szinte minden egyes nap fizettem paypass-szal, 500 és 20 000 forint közötti összegeket, volt, hogy naponta többször is, nem léptem át a limitet, illetve hogy lehet az, hogy miután az egyik helyen nem működik a paypass, a másikon egy órával később meg simán megy.

Még kevésbé értem, hogy a rendszer miért olyan cetlin üzen, amire csak annyi van írva, hogy "Elutasítva", meg hogy "Nincs fedezete", és a visszaigazoló sms-ben miért az áll, hogy "limit túllépés", miközben elég lenne annyit odaírni, hogy

Ne érintsed, húzzad, paraszt!


És hogy miért nem lehet kiküldeni egy körlevelet az ország összes pénztárosának, a MOL-kutasoktól a starbucksosokig, hogy ez a paypass ez ilyen, így működik, illetve így nem működik, tessék azt a kártyát inkább lehúzni.

Mert én akárhányszor kérdeztem, hogy mi lehet ennek a furcsa jelenségnek az oka, a jóindulatú pénztárosok, akik mégiscsak egész nap kártyalehúzással foglalkoznak, mindannyiszor azt mondták, hogy biztos valami hiba a banknál, vagy a kártyacégnél, vagy nincs kapcsolat, vagy megszakadt az internet. A rosszindulatúak pedig azt, hogy hát azért, mert hát NINCS FEDEZET A SZÁMLÁJÁN, FIATALEMBER. Pedig nem is vagyok fiatal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.