2017. július 31., hétfő

ANDY VAJNA VÉGLEG FELFALJA A SAJTÓT A FIDESZNEK

24.HU
Szerző: Tóth Richi
2017.07.31.


A Lapcom beszippantásával újra nagyot bukik a vidéki független sajtó Magyarországon, ráadásul a második legnagyobb hazai bulvár napilap, a Bors is a Fidesz közelébe kerül.

"Kinyithatja bármelyik újságot, mindenhol a miniszterelnököt kritizálják. Ha nem lenne sajtószabadság, akkor ilyen cikkek nem jelenhetnének meg. Ha valahol, itt szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában" – ezt mondta Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a TV2 tulajdonosa a Financial Timesnak 2016-ban.

Vajna most megveszi a Bors bulvárújságot is kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t, amely kiad két megyei lapot is, a Délmagyarországot és a Kisalföldet. Vajna – mint azt a Magyar Nemzet elsőként megírta – az érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft.-n keresztül szerezheti meg a Lapcom Zrt.-t, ehhez már szakhatósági hozzájárulást is kért a médiatanácstól.

A szerkesztőségeknek a hétfői értekezleten, hiába várták, nem mondtak semmi konkrétumot, a múlt hét végén is csak annyival „nyugtatták” a fővárosi újságírókat, hogy

"Dolgozzatok tovább, ha jön Vajna, azért, ha nem, akkor azért."

Egy ott dolgozó erre azt mondta lapunknak: „Nem nyugtattak meg minket, de mit is várhatnánk? A sajtót beszántják, egyértelmű a cél. Még nem tudom, maradok-e.” Másikuk csak egy ismert mondást idézett, mielőtt csalódottan letette a telefont: „Szabad országban szabad újságíró azt írja, amit szabad.

A vidéken dolgozóknak még rosszabb a helyzete, ők végképp csak a sajtóból értesültek Vajna érkezéséről.

"Ha újságot akar, az övé vagyunk. Amíg azonban nem mondanak semmit, hogy ki a tulaj, dolgozunk, mint egy normális, még független újság" – mondta a Kisalföld – a legnagyobb példányszámú megyei lap – egyik munkatársa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.