2017. július 10., hétfő

AZ OSZTRÁKOKNAK AZ FÁJ, HOGY NINCSENEK BENNE A V4-BEN - ORBÁN SZERINT - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Csernyánszky Judit
2017.07.10.


Nemzeti önvédelmet hirdet a szélsőjobb – címmel a Washington Post közöl beszámolót az AP- hírügynökség alapján a Vecsésen zászlót bontott Rend és Igazság mozgalomról. Három kisebb csoportból állt össze, hogy az Európát élhetetlenné és védtelenné tett liberalizmus elleni harcot meghirdesse.

A migránsok és a romák elleni szövetségbe Európa fehér embereit verbuválják, hogy a sátáni sötétség erőivel szemben küzdjenek – fogalmazott vezetőjük Tyirityán Zsolt. Egyelőre, de csak egyelőre tűnnek marginálisnak, mert a cikk szerint sem kizárt, hogy a Jobbik irányváltásával elégedetlenek tömegestül igazolnak át a szervezetbe. Az erősen fragmentált baloldal miatt a Jobbik tűnik Orbán igazi kihívójának, ugyanakkor a migránsellenes politikával operáló Fideszhez is átpártolnak a hasonló gondolkodásúak - írja a lap.

A The Guardian beszámolója már az elején leszögezi, rasszista indíttatású szervezetről van szó, sőt a kommunizmus bukása óta nem létezett ilyen szélsőséges jobboldali párt, amelyik be akar jutni a parlamentbe. Tyirityánt pedig a náci ideológia hirdetőjeként mutatja be. Rávilágít arra is, hogy részben Orbán illiberális eszméit hirdetik, s leszögezik, hogy a liberálisoknak nincs életterük, a lebensraum fogalommal operálva, nincs helyük ebben a társadalomban, mert elveszítették nemzettudatukat, faji és nemi identitásukat. A beszéd után egyik aktivistájuk a Mein Kampfot rakta le Tyirityán elé, hogy dedikálja neki emlékül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.