2017. július 25., kedd

AZ ÚJSÁGÍRÓK MEGTÁMADÁSA IS DURVA LENNE, DE ALJASABB ESZKÖZÖKKEL IS VÍVJA A FIDESZ A MÉDIAHÁBORÚT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.07.25.


„Újságírókkal akar háborúzni a Fidesz” -- írja a Magyar Nemzet. A cikk arról szól, hogy állítólag ősztől már nem csak komplett médiumok lejáratásán fognak munkálkodni a fideszesek, hanem „megpróbálják aláásni a Fidesz belső viszonyait firtató, a gazdasági hátország üzleteit feltáró újságírók tekintélyét.” Ebben csak a személyeskedés lehet az új elem, mert a háború már javában zajlik évek óta. És bőven nyerésre áll a kormányoldal.

A tűzparancsot szokás szerint Orbán Viktor adta ki, ezúttal Tusnádfürdőn:

„A helyzet az, hogy az előttünk álló kampányban nekünk elsősorban a külső erőkkel szemben kell helytállnunk, Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdeni a következő kilenc hónapban.”

Hogy miért mondhatta ezt a miniszterelnök, azt ebben a cikkemben már leírtam, de érdemes újra nyilvánvalóvá tenni: Brüsszel, Soros és „az általuk működtetett média” azért ellenségei Orbánnak, mert ami ezeken a csatornákon jön, az nem Orbán világa. Ez azért megoldandó probléma a fideszes fejekben, mert a jelenleg regnáló rezsim arra törekszik, hogy minden információt uraljon és hegemóniát követel a világ értelmezésére.

A G-nap után rohamtempóban felhúzott kormánypropaganda-birodalom már el sem játssza, hogy újságíró tevékenységet végeznének az abban dolgozók. Nem mások ezek, mint a pártközpontból és a Rogán-féle kommunikációs minisztériumból -- esetleg az MTI érintésével -- diktált anyagok megjelenítésére szolgáló felületek. Ez nem újságírás, hanem PR.

Viszont nagyon jól fizetett PR: szép nagy szerkesztőségekben ülhetnek a kitömött zsebű pártpropagandisták, akik jobb esetben csak cinikusok, rosszabban teljesen hülyék, és elhiszik, hogy ők újságírók. Mindeközben az állami hirdetésekkel manipulált médiapiacon a valódi újságírást végző műhelyek nehéz helyzetben vannak, ha meg nem eléggé, akkor be is lehet őket csukni, mint például a Népszabadságot, vagy zsebre vágni, mint az Origót vagy a Figyelőt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.