2017. július 3., hétfő

AZT KÍVÁNOM ÉN IS BARÁTILAG, HOGY CSAK ILYEN SZERENCSE ÉRJEN, MINT AMENNYIRE SZERENCSÉS NÉP VAGYUNK MI

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.03.


Fene tudja, miért nem verték nagy dobra, pedig az Erdogannak bepucsítás után fel sem kaptuk volna rá a fejünket, hogy hétfőn újra nagyszerű vendéget fogad Budapesten a magyar államvezetés. Túl vagyunk már árkon és bokron, tökön és babon, egy puccsal hatalomra került katonai vezető, az egyiptomi fegyveres erők korábbi főparancsnoka már igazán nem osztott és nem is szorzott volna az eddig begyűjtött diktátor-trófeák mellett. Nyugodtan reklámozhatták volna a jelentős eseményt. De valamiért nem.

Semjén Zsolt fővadász iráni turnéihoz hasonlóan, Orbán hétfői találkozóját az egyiptomi elnökkel megpróbálta elhallgatni a propaganda, de legalábbis viszonylagos fáziskéséssel számolt be róla. Szemben az egyiptomi sajtóval, amelyik büszkén adta hírül, hogy Abdel-Fattah esz-Szíszi a térségbeli országok vezetői közül elsőként részt vesz a Visegrádi négyek találkozóján is, ami kedden lesz. Ahhoz képest, hogy csak egy Ádernél tett tiszteletkörről szólt a fáma, szép teljesítmény ez megint, jegyezzük fel a többi mellé.

A két kiváló államférfiú által tartott nagyot- és semmitmondási, diplomáciai mellébeszélési sajtótájékoztatót – az előzetes sunnyogás ellenére – élőben akarta közvetíteni a kormany.hu, de állítólag technikai okok miatt nem sikerült. Tény és való, hogy ennyi borzasztó ökörséget élőben nagy kár lett volna sugározni, felvételről is pont ugyanannyira borzasztó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.