2017. július 5., szerda

AZZAL A KORRUPCIÓVAL AZ ELLENZÉKET, AMIT Ő KÖVET EL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.07.05.


Az elmúlt hónapban több ezerszer mondták el a Fidesz politikusai, hogy az ellenzéki pártok korruptak, emellett betoltak egy törvényt, ami megtiltotta volna a köztéri plakátozást, hogy ezzel előzzék meg a korrupciót. Azt a korrupciót, ami szerintük abból áll, hogy a Jobbiknak Simicska Lajos oligarcha cégei kedvezményt adtak. Amikor pedig az ellenzék leszavazta ezt a nevetséges kétharmados törvényt, alkotmánysértő módon 50 százalékkal fogadtak el egy olyan változatot, amely csak az ellenzéki pártok plakátolását lehetetleníti el a választásokig hátralévő háromnegyed évben.

Múlt csütörtökön azonban nyilvánosságra került egy szerződéstömb, amely egyértelművé teszi, hogy a Fidesz hazudott ebben a kérdésben, nem a korrupció ellen küzd, hanem alkotmányellenes módon az ellenzéki pártokat próbálja ellehetetleníteni. Ugyanis kiderült, hogy a Fidesz 2010-ben még kevesebbért kapott plakátot az akkor még őket szolgáló Simicska Lajostól, mint most a Jobbik. Harmadannyiért.

A Fidesz válasza erre annyi volt, hogy az Állami Számvevőszék megvizsgálta őket, és mindent rendben talált. Csakhogy kiderült, hogy a Fidesz által az Állami Számvevőszéknek leadott adatokban nem szerepelt az összes plakátköltés. Sőt, nevetséges módon a Fidesz saját bevallása szerint kevesebbet költött 2010-ben (amikor még a fáról is az ő plakátjaik lógtak) plakátra mint az LMP, amelynek alig néhány hétig volt az utcán pár száz plakátja. Tehát iratot hamisítottak, hazudtak, és korrupt szerződésekkel szereztek tisztességtelen előnyt 2010-ben, a választásokon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.