2017. július 6., csütörtök

BOKROS LAJOS: ORDÍTANI KELL URAM, ORDÍTANI, MINÉL HANGOSABBAN!

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: B1blog
2017.07.06.



Közönséges fasisztának nevezte Orbán Viktort az országot elárasztó Soros-plakátok miatt Bokros Lajos. A Modern Magyarország elnöke antiszemita gyűlöletkeltéssel vádolja a kormányt, s nevetségesnek tartja azt a kormányzati reagálást, mely szerint ő Soros pénzéből élne, s ebből a pozícióból rágalmazná az ország miniszterelnökét.

Bokros szerint az ország lakói felháborodottan és egyelőre dermedten nézik, ahogy a Fidesz arcátlanul maga alá gyűri és lerabolja az országot. De úgy látja: a megfélemlítés ellenére a nép megbuktatja majd a kormányt, amely lassan egy évtizede képtelen javítani az ország teljesítményén.

Miért gondolta, hogy jó ötlet volt fasisztának nevezni Orbán Viktort, aki egy ilyen kritikából akár még növelheti is a népszerűségét, ezért építi erre pártja Soros kampányát. Nem érzi, hogy tévedett?

Ha valakinek a nevét nyilvánvaló hazugságkampánnyal, az illető zsidó mivoltát kiemelve, gyűlöletkeltés szándékával besározzák, legyen az Soros György, vagy bárki más, akkor az maga a fasizmus. Ennek kimondása pedig elemi szükség és kötelesség.

Még egy jóakarója, Tamás Gáspár Miklós is azt üzente, hogy „menj nyaralni, Lajos”, mert a fasiszta minősítéssel a kormánytábor egysége erősödik. Elindult már a tengerpart felé?

Most, amikor már nem a kertek alatt ólálkodik, hanem a pofánkba vicsorog a fasizmus, akkor ordítani kell. Nem lehet finomkodni. Ki kell mondani, hogy állj, ne tovább! A kormány önző szándékkal könnyen polgárháborúba sodorhatja Magyarországot, mert a hatalom pillanatnyi érdekeinek megfelelően játszadozik az ország jövőjével. Ez rendkívül veszélyes és ezt mindenképpen elutasítom.

De a történészek is elemezgették a helyzetet, s kétségtelenül találtak fasiszta vonásokat az Orbán rendszerén, de a klasszikus definíció szerint a rendszer egészére még nem mernék rányomni a jelzőt. Ez sem érdekli?

Azt írtam, hogy Orbán Viktor fasiszta. A miniszterelnök személyéről beszéltem, nem pedig a rendszerről. Ez óriási különbség. Állításomat fenntartom. A sopánkodó történészeknek pedig azt javaslom, hogy most, amikor ideológiai és kulturális élet-halál harc folyik az országban, amikor eljött az ideje a nemzet becsülete és az emberi méltóság megmentésének, akkor ne szemantikai problémákkal foglalkozzanak, hanem ők is ordítsanak!...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.