2017. július 21., péntek

BRUCK ANDRÁS: ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM

CIVILHETES BLOG
Szerző: BRUCK ANDRÁS / FACEBOOK
2017.07.21.


Netanjahu idejövetele csaknem őrületbe kergette a hazai liberális értelmiséget.

A neki címzett szemrehányások egyik része politikai természetű: nem szabadott volna szóba állnia, kvázi legitimálnia Orbánt. A másik érzelmi: azzal, hogy saját nyilatkozatával érvénytelenítette nagykövetének a sorosozás és Horthy-méltatás miatt kiadott tiltakozását, szerintük elárulta, cserben hagyta a magyar zsidóságot.

De nem csak Netanjahu lett minden, csak nem tisztességes ember. Akik nem tettek egyenlőségjelet közé és Orbán közé, azokra zuhogott az átok és megvetés. Rám például konkrétan a náci és szélsőjobboldali címkét ragasztották, közismert értelmiségiek egészen hibbant, azt is mondhatnám, alávaló csevegést folytattak rólam ez ügyben.

Kizárólag az ő kedvükért ezért megismétlem: az, hogy egy miniszterelnök a saját népét tekinti ellenségnek, ezért annak törvényes civilszervezeteit is üldözi, valamint az, hogy egy másik miniszterelnök fellép a saját népét halálos ellenségnek tekintő külföldi civilszervezetek ellen, ez két teljesen különböző jogi, intellektuális és morális állapot. Az egyik zsarnokság, a másik egy demokrácia indokolt önvédelme.

Az egyik Orbán, a másik Netanjahu...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.