2017. július 17., hétfő

BRUTÁLISAN DRÁGÍT SZEPTEMBERBEN A CIB

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.07.17.


Stabilizálódni látszanak a számladíjak, éppen ma ugyan akad emelés, de annak mértéke elhanyagolható. Őszig nem is látszik igazán kelletlen meglepetés, de sajnos egy kivétel akad. A CIB sokáig csábított új ügyfeleket kedvező feltételekkel ajánlva számlacsomagokat. Úgy tűnik, szeptemberben vége a „mézesheteknek”. Közel 50 százalékos díjemelés is akad.

Az FHB mától emeli meg számladíjait, de ezt aligha veszi bárki észre. A bank ugyanis a 2016-os 0,4 százalékos inflációt érvényesíti. Számos tételnél ez mindössze annyit tesz, hogy a maximális díjak nőnek meg néhány forinttal (ezt szó szerint kell érteni, akad egyetlen forintos változtatás is). Az OTP a hétvégén léptette hatályba a munkáltatói számlacsomagok új kondíciós listáját. Ez azonban még semmi változást nem okoz, hiszen csak annyit jeleznek, hogy október elsején kivezetik a Bonusz számlacsomagot. Az érintettek egyébként ezzel kifejezetten jól járnak, a bank ugyanis őket kedvezőbb (arany, platina vagy gyémánt kedvezményeket biztosító) csomagra állítja át.

A CIB ügyfelei már javában várhatják (néhányan már kézhez is kaphatták) új érintőkártyájukat. Üröm az örömben, hogy a bank egy hónappal ezelőtt jókorát drágított a plasztikokon. Sajnos azonban a bank ügyfelei nem ússzák meg ennyivel. Jókora áremelkedés várhat azokra, akik nem az igazán kívánatos (ők a jövedelmüket rendszeresen a bankhoz utaltatók, akik aktívak, és előnyben részesítik az elektronikus szolgáltatásokat) ügyfelek körébe tartoznak.

Érdemes felidézni, hogy a CIB éppen ebben a hónapban csukott be néhány fiókot (amivel nem volt egyedül). Nem is titkolják a bankok, hogy igyekeznek minél több ügyfelet az elektronikus csatornák felé terelni. Erre nem csak a hálózat szűkítése, hanem az árazási gyakorlattal is igyekeznek rászorítani minél többeket. A CIB nem vezet be plusz díjat a fióki ügyintézésre (mint tette azt az MKB), de csak a netbanki tranzakciókat nem drágítja ősszel. A bank ezen kívül szinte minden díját emeli.

Egészen meghökkentő mértékek is akadnak:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.