2017. július 3., hétfő

BÜSZKESÉG ÉS KASSZÁSÉLET!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.07.03. 


Július 8-a egy új kezdet lehetne a magyar baloldal történelmében. De persze nem lesz. Azért nem lesz, mert az új kezdetek nem a semmiből törnek elő, azokért meg kell dolgozni. De azt a munkát, ami ehhez az Új Kezdethez vezet, folyamatosan végezni kell.

Július 8-án két tüntetésre, felvonulásra is kimegyünk, és arra kérünk titeket, tegyetek ti is így. Két eseményre, amely két teljesen különböző élethelyzetben lévő, két teljesen különböző módon hátrányban lévő csoport helyzetének javításáért szerveződik. Az egyiken a szociális jogokért, a másikon az emberi jogokért, de mégis mindkettőn a jólétért mennek az utcára az emberek.

Júliús 8-án, délben a Fogarasi Tescónál a béremelésért tüntetnek a brit cég munkavállalói és az őket támogató szakszervezetek.

Július 8-án, 15 órakor a Parlamentnél indul a Budapest Pride felvonulás.

A cikk címét a brit filmből, a Büszkeség és bányászéletből kölcsönöztem, és ez nem véletlen. A film azt az igaz történetet meséli el, amelyben melegjogi aktivisták próbálták elnyerni a sztrájkoló bányászok szimpátiáját, szolidaritást vállalva harcoltak velük együtt, hogy végül (spoiler alert!) a melegek elismeréséért is együtt álljanak ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.