2017. július 31., hétfő

CINIZMUS DELUXE

INDEX HU
Szerző: KÁRPÁTI MÁRTON
2017.07.31.


Nem kell hatalmas elemzőnek lenni ahhoz, hogy tisztán lássuk, milyen kampányra készül a kormány. Orbán Viktor ugyanis egy hete Tusnádfürdőn el is mondta, harc lesz. Soros, Brüsszel és a média ellen. Az első kettőnek is megvan a maga pikantériája és rengetegszer bemutatott abszurditása, de a média elleni harc talán még ezeknél is érthetetlenebbnek tűnik.

A sajtó jelentős része a kormány befolyása alatt áll, hetente újabb és újabb szerkesztőségek esnek el (mondjuk ez önmagában elég kemény, ráadásul élből cáfolja a Brüsszel elleni kormányzati retorikát, mert ha Brüsszelnek tényleg akkora hatalma lenne a tagállamok felett, mint amit a kormány próbál elhitetni az országgal, akkor ilyen biztos nem fordulhatna elő az EU-ban).

Pár olyan szerkesztőség, kiadvány, műsor maradt, ahol a hatalom nem tudja befolyásolni, hogy mi jelenjen meg, és mi ne. A miniszterelnök lényegében ezek ellen hirdetett harcot.

De mi lehet ennek az értelme? Ezek az orgánumok korábban is működtek, a Fidesz a jelenleginél sokkal plurálisabb médiakörnyezetben nyert kétszer is kétharmadot, szóval nem lehet valós gondolat, hogy majd emiatt a pár szerkesztőség miatt kerülhet veszélybe a következő győzelem.

A sajtó megmaradt része elleni hadjárat meghirdetése pont arra jó, hogy a kampányban megint ne valós problémákról (haha), programokról (hahaha) legyen szó, hanem - az itthon lényegében nem létező (a kormánymédiában betegesen és kizárólag migránsokként emlegetett) menekültek mellett - a médiaháborúról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.