2017. július 24., hétfő

DURVA MANIPULÁCIÓTÓL A VALÓTLANSÁGIG TERJED AZ, AMIT ORBÁN VIKTOR A "SOROS-TERVRŐL" MONDOTT TUSVÁNYOSON

ÁTLÁTSZÓ - VILÁGTÉRKÉP BLOG
Szerző: Sipos Zoltán
2017.07.24.


Nyomokban is alig találkozik Soros György eredeti, menekültválságról szóló állításaival az, amit a magyar miniszterelnök a „Soros-tervről” mondott szombaton. Megmutatjuk, hol füllentett Orbán Viktor.

Négy pontban foglalta össze a magyar miniszterelnök Soros György menekültválsággal kapcsolatos állításait szombaton a tusnádfürdői nyári egyetemen. És bár maga Orbán Viktor is figyelmeztetett, hogy „leegyszerűsítésnek tűnő módon” fogalmaz, a miniszterelnök állításait megvizsgálva arra a következtetésre juthatunk, hogy ez a megfogalmazás nem leegyszerűsítés, vagy az eredeti állítások valamiféle zanzásított, a saját kommunikációs paneleknek megfelelően szpinnelt változata.

Ha összevetjük a miniszterelnök Tusványoson elhangzott mondatait (átirat itt) azzal a szöveggel, melyet Soros György 2016 júliusában közzétett, és melynek magyar fordítását a hvg.hu közölte, akkor rájöhetünk, hogy a kettőnek alig van köze egymáshoz, Orbán tehát valótlanságokat állít.

Azon most ne is időzzünk, hogy míg a Soros-féle szöveg hét pontban, meglehetősen hosszasan részletezi az menekültválság kezelésével kapcsolatos észrevételeket, addig Orbán Viktor a négy pontról beszél, és az egész „Soros-tervre” összesen mintegy 200 szót veszteget.

Vessük azonban össze a miniszterelnök állításait az eredeti javaslatokkal:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.