2017. július 17., hétfő

EGY "ÁTLAGOS" ÍRÁS

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.17.


Az átlag nem mond semmit. Arra jó, hogy a valóságot eltakarja. De attól még nem lehet több kenyeret venni a boltban.

„Ezernyi fajta népbetegség, / szapora csecsemőhalál, / árvaság, korai öregség, / elmebaj, egyke és sivár / bűn, öngyilkosság, lelki restség, / mely, hitetlen, csodára vár, / nem elegendő, hogy kitessék: / föl kéne szabadulni már!” (József Attila: Hazám)

A fideszes lakájmédiából lépten-nyomon öntik ránk a habonyi propagandát. Halljuk, hogy „Magyarország erősödik, a plebejus kormányunk milyen nagy sikereket ért el a vezénylő tábornok irányításával, hazánk legújabb kori „aranykorában” élünk. Valószínűleg a PÁRT kommunikációs emberei sokat forgatták az egykori Szabad Nép lapjait. Talán még ott sem lehetett olyan győzelmi jelentéseket olvasni, mint amivel ma a közpénzből fenntartott, „nemzeti”-nek mondott portálokban, nyomtatott sajtóban találkozhatunk.

Úgy tűnik, mintha hazánkba beköszöntött volna a Kánaán, a hanyatló nyugat kismiska a magyar „csodához” képest. Rákosi pajtás csak gyenge kezdő lehetett népünk nagy vezetőjéhez képest. Ha valamilyen csoda folytán feltámadna, rácsodálkozna arra, hogy a „legjobb tanítvány”, az egykori szakállas Bibó-kollégista milyen tökélyre fejlesztette a hatalmi technikákat, milyen gátlástalan eszközökkel tartja sakkban az ország többségét, hogy uralkodik ismét Magyarországon a fortélyos félelem.

A hatalom emberei a valóságról nem akarnak tudomást venni. Azt gondolják, amiről nem beszélnek, az nincs is. Nem vesznek tudomást a nyomorról, az ingyen ételért sorban álló ezrekről. Minden intézkedésükkel a tehetősebbeket segítik. Bűvészkednek a számokkal: csökkent a munkanélküliség, nőtt az átlagkereset – mondják.

Persze, úgy átlagosan. A munkanélküliség az ország egyes térségeiben jóval 10 százalék feletti, az alacsony iskolai végzettségű emberek számára esély sincs, hogy tartósan munkát találjanak. A közmunka nem megoldás, hiszen csak keveseket vezet vissza a munka világába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.