2017. július 15., szombat

EGY MEG NEM TÖRTÉNT TÁMADÁSRÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.07.15.


Nem túlságosan ritka jelenség, hogy nem értek valamit. A politikusok hazudozását, egymásra mutogatását, vádaskodását és önmosdatását még csak el tudom helyezni valahol a nem érdekes és az ostobaság közötti szegmensben, de előfordul olyan, amivel nem tudok mit kezdeni.

Ilyen például a kedélyeket napok óta borzoló ügy, az Országos Kardiológiai Intézet esete. Pontosabban az elég komoly felháborodást joggal kiváltó eszközhiány miatti médiafigyelemre adott reakciója az intézet vezetőjének. Azt nem értem.

Ofner Péter, az intézet főigazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a napokban elhunyt kislány halálához nem járult hozzá az, hogy más intézménybe kellett szállítani CT vizsgálatra. Valamint arról is beszélt, hogy az általa vezetett centrumot a szakma nagyon jónak tartja és – itt jön a fejcsóválás – ő méltatlannak tartja az intézetet ért támadásokat.

És itt állok én értetlenül. Mert felfoghatatlan számomra, hogy mi szükség van erre? Nem hinném, hogy Ofner Péter több cikket olvasott, több interjút látott ebben a témában, mint én. Már csak azért sem, mert nyilván nincs ideje ezzel foglalkozni, mivel hihetetlenül felelősségteljes munkát végez, ami egész embert kíván. Nekem pedig az a munkám, hogy figyeljem ezeket. Én egyetlen olyan cikket nem olvastam, egyetlen olyan interjút nem láttam, egy olyan nyilatkozatot nem hallottam (ide értve az elhunyt kislány nagymamájának rádióinterjúját), ahol akár csak egy mondatban is támadta volna bárki az intézetet, vagy az ott dolgozókat. Ezzel szemben mindenki a legnagyobb elismeréssel beszélt az intézetről is, az orvosokról, nővérekről is.

Az általános felháborodás annak szólt, hogy egy ilyen fontos feladatot ellátó intézmény nem rendelkezik a szükséges diagnosztikai berendezésekkel. Ez távolról sem azonos egy támadással, sőt. Tudom és értem is, hogy egy ilyen – és minden hasonló – intézet vezetőjének diplomatikusnak kell lennie. Nem saját érdekében, hanem az általa vezetett, képviselt intézet és a betegek érdekében. Nem is várja senki, hogy politikai véleményt nyilvánítson olyan valaki, akinek az a feladata, hogy a betegek ellátását biztosítsa. Csak most éppen erről van szó. A betegek érdekéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.