2017. július 28., péntek

ELKESERÍTŐ: ÍGY MEGY RÁ MINDENE A MAGYAR CSALÁDOKNAK AZ ÁPOLÁSI DÍJRA

PÉNZCENTRUM
Szerző: penzcentrum.hu
2017.07.28.


Egyre több idős ember szorul segítségre a mindennapok során, eközben az állami ellátások egyre apadnak. Az idős rokonokról a családoknak kell gondoskodni, ami lelkileg, fizikailag és anyagilag is megterhelő. Utánajártunk, nagyjából mennyibe kerül a házi gondozás.

Felgyorsult a népesség öregedési folyamata. A 60 éves és annál idősebb lakosok száma és aránya először 1992-ben haladta meg a 0-14 éves gyermekkorú népességét, 2005 óta viszont már a 65 évesek és annál idősebbek is többen vannak, mint a gyermekkorúak. 2017. január 1-jén száz gyermekre 129 időskorú (65 éves és annál idősebb) lakos jutott - írja a KSH Magyarország 2016 című kiadványában.

Tavaly a betegek között az átlagnál nagyobb (36%) arányban bővült a 60 évesek vagy annál idősebbek csoportja is. Sokan vannak tehát, akiknek idős hozzátartozójukról kell gondoskodniuk és sokan választják azt a megoldást, hogy a szeretett hozzátartozót nem szakítják ki a megszokott környezetéből, hanem otthon ápolják. Ez nem csak lelkileg és fizikailag nehéz, de jelentős anyagi terhet is jelenthet a családoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.