2017. július 4., kedd

ENNÉL POFÁTLANABB, VISSZATASZÍTÓBB KÖZPÉNZZABÁLÓ KEVÉS VAN. PEDIG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.03.


...Franc tudja, hogy jön a devizahitel a gyermekéhezéshez, de úgy döntöttem, ha a kormánynak egyre inkább rezsiszilárdelhatározása, hogy az agyunkat átkalibrálja Sorosra, a migránsokra és a Simicska-Jobbik afférra, annál fontosabb, hogy húsbavágó, valós kérdésekről és ezekről a Hegedűs Zsuzsa-féle kreatúrákról is beszéljünk (és ez egyáltalán nem a külcsínnek, hanem a belbecsnek szól), akiknek a szottyadt seggét Rétvári típusú papagájok védik. Akik talán nem végeznek olyan – az érdemi munkával köszönőviszonyban nem lévő – látványosan rablógazember tevékenységet, mint Farkas Flórián, de sokba kerülnek, pofátlanok, szégyentelenek és konszolidálják az ocsmány hazugságot és a rombolást.

Hegedűs Zsuzsa szociológusról, miniszterelnöki főtanácsadóról és finom ízlésű humanistáról érdemes nem elfelejteni, hogy a képviselői kérdésben emlegetett szállóige 2-3 éve hagyta el az ő száját, midőn azt állította: nem létezik az éhező gyerekek sokszor hivatkozott széles csoportja, mert az Orbán-kormány már megoldotta a gyermekéhezés problémáját. Már akkor.

Ha valaki mégis szegény gyereket lát, az nem a rendszerhiba, hanem emberi mulasztás vagy szülői felelőtlenség következménye.

Ezt sem én találtam ki, hanem őkelmének szorult ilyen vastag rinocéroszbőr a pofájára. Egy másik főkeresztény humanista szavaira fordítva ez annyit tesz: azért nem esznek, mert nem éhesek. Meg különben is, a szülő tehet róla, mert ő sem eszik. Mert tuti elissza, ja. Ugyanez az emberi kezdemény volt az (szevasz, Harrach), aki a gyermekéhezés felszámolását célzó Nemzeti Minimum Program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg KDNP-stől annak idején az Országgyűlés népjóléti bizottságában, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni. Tudom, hogy tudjuk, és nem felejtettük el, és szem előtt fogjuk tartani, amikor ítéletet kell mondani ezek felett a nemzetrontók felett, csak hát Soros nevetése elnyomja a szép emlékeket, időnként nem árt felidézni.

Mindegy is, az akkor volt, most meg most van. 2017-et írunk és nem csak Harrach és Rétvári, de Hegedűs Zsuzsa is, köszöni szépen, jól van, csak a szocialista kormányok terhes öröksége néha teljes súlyával ránehezedik gyönge vállukra. Ha ez nem volna, akkor minden frankó lenne. A havi milliók csordogálnak, jut is, marad is, szolizni is, kutyákat külön autóval utaztatni is, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány több mint egy éve nem frissült weboldalára is, az elérhetetlen szakértő asszony nyilvánosság előtt nem látható, de állítólag létező fáradságos munkájára is, amelyért napjainkig felveszi a milliókat.

Rétvári meg döngeti a horpadt mellét, hogy több mint 620 ezer gyermek részesül ingyenes vagy kedvezményes étkeztetésben a bölcsődétől a középiskola végéig, ez a Magyarországon élő gyermekek több mint harminc százaléka, és hogy ez 300 ezerrel több, mint a szocialisták kormányzása idején...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.