2017. július 15., szombat

ERDOGAN ÉS ORBÁN - MINEK NEVEZZELEK?


AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.07.14.


A törökországi fejlemények, Erdogan fasiszta diktatúrája – bármit is mondjon erről a magyar mainstreeam – világosan mutatja, merre tart Magyarország.

A török elnök Recep Tayyip Erdoğan , Magyarország nagy és Orbán Viktor személyes barátja, a 2016-os elvetélt katonai puccs évfordulójára időzítve újabb ezreket fosztott meg a munkahelyétől. Összesen 7348 állami alkalmazott veszítette el az állását egy pénteki elnöki dekrétum alapján. Főleg katonák, minisztériumi alkalmazottak és mintegy 2300 rendőr és 300 tudós.

A tavaly július 15-i Erdogan ellenes puccsban 249 ember vesztette életét. A katonai felkelés leverését követően eddig 50 ezer embert tartóztattak le. Az elbocsátott állami alkalmazottak, tanárok, hivatalnokok, rendőrök, katonák száma meghaladja a 100 ezret. A börtönben sínylődő újságírók számát mintegy 150-re teszik. Róluk külön Wikipédia oldalt tartanak fenn.

Erdogan Orbán Viktor legjobb barátja. Talán elgondolkodnak ezen a magyar értelmiség azon tagjai, akik még ma is szakmai fölényüket csillogtatva vitára is méltatlannak tartják, vajon Orbán Viktor náci-e vagy csak fasiszta, mert szerintük egyik sem. Pedig ma már a kérdés, hogy vajon Orbán lesz-e a mi Erdogánunk, idejét múlta. Az aktuális régen az, hogy mikor hozza létre az Erdogánhoz hasonló, személyére szabott elnöki rendszert, amelyben formálisan is Orbán Viktor kezébe kerül minden hatalom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.