2017. július 4., kedd

ÉS HA LEGKÖZELEBB VALAKIT A VÉRÉBEN ÉS A TAKNYÁBAN HAGYNAK A HELYSZÍNEN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.04.


...Arról kellene beszélni, hogy a két hét alatt rend lesz című örökzöld és legendás és olajozott ígéretek országában oda jutottunk, hogy a közbiztonság a migrációs fennforgásra korlátozódik. Miközben a rendőrség tömött sorokban, a fény sebességével versenyt futva asszisztál a kormányzati megrendelésekhez (járdát festő aktivisták, vagy az egyélőisten házánál tüntető idős emberek sürgős igazoltatása, a kender ipari hasznosítását bemutató rendezvény résztvevőinek 14 órás vegzálása, lemosható ételfestéket dobáló civilek azonnali bilincsbe verése és rabosítása, és – ne feledkezzünk meg erről sem a további kismillió példán túl – a miniszterelnöki sarj telefonjának eltűnése miatti össznépi megalázás), nőügyekkelés viszkető tenyerű férfiakkal nem foglalkozik. Mert úgysem tudnak tenni semmit. Nehogy már egy fényes nappal, a budapesti közlekedésben pofán vert nő ügye elérje a rendőrség ingerküszöbét. Bezzeg ha a kormány gyűlöletkampányait festegette volna át valami sorosbérenc hazaáruló.

Egyáltalán nem arról van szó, hogy minden elvetemült pofozkodó barom mellé rendőrt kellene/lehetne állítani, de azért mintha közfeladat ellátásának megtagadásával állnánk itt szemben, nem? Vagy a határőrizeten és a politikai utasítások végrehajtásán kívül (ha jól emlékszem, a Rogán belvárosi ámokfutásával kapcsolatos bizonyítékokra is ráömlött a kávé) másra nem futja a rendőrségnek? Az asszonyaink és lányaink idegen népségek általi megerőszakolása fölötti aggodalom, mi? Hát még a saját, őshonos, erőszakoskodó hulladékainkkal sem kezdünk semmit. Vagy a nők (és egyáltalán bárki) pofánverése a kultúránk részévé vált? Ezt féltjük annyira?

Lehet azt mondani, hogy ezek elszigetelt, senkit nem érdeklő esetek, meg biztos a nő színezte ki a történetet, de nagyon nem kellene túltolni a hülyeséget. És ha legközelebb valakit a vérében és a taknyában hagynak a helyszínen, akkor is az a válasz, hogy nem működnek a kamerák, tehát úgysem tehetnek semmit? Közbiztonság? Ez? Ha a festékdobálás megbotránkoztató és társadalmilag veszélyes cselekvés, ha egy járdaszínezés azonnali rendőrségi beavatkozást igényel, a bántalmazás miért nem?

Egyáltalán nem állítom, hogy közvetlen összefüggés van az évek óta tartó, meglehetősen kitartó és összehangolt uszítás, a csilliárdos gyűlöletkampányok és az ilyen típusú pofánverések között, de azt igen, hogy az erőszak, az agresszió, a gátlástalanság egyre inkább elfogadottá, ha úgy tetszik, szalonképesebbé vált.

Azt viszont állítom, hogy a magyarok biztonságára hivatkozó hergelések súlya alatt szükségszerűen nem marad következmény nélkül a társadalmi szolidaritás szétbarmolása. Hogy a tolerencia sóval behintett helyén a tömény gyűlölet ereszt gyökeret. Attól tartok, senkit nem fog vigasztalni – ha valamilyen szerencsétlenség folytán hasonló, vagy súlyosabb helyzetbe kerül -, hogy a rendőrség sajnos nem tehet semmit. Mert nem működnek a kamerák. Vagy mert esik az eső. És mert fúj a szél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.