2017. július 16., vasárnap

FEGYVERSZÜNET MUTYIORSZÁGBAN?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.16.


Akkor ezen túl vagyunk. Péntek este megvolt a cirkusz, megnyitották az úszó világbajnokságot. Kicsit giccses volt, néha a hang is elment, de magyar. Győztünk ismét! Minden idők legdrágább megnyitó ünnepsége 3.7 milliárdba került. Soha ennyit még nem költöttek a vizes vb megnyitójára. Jellemző, hogy a jogokkal rendelkező televíziók többsége nem is közvetítette a gálát.

A közösség oldalon többen fogalmaztak úgy, hogy Orbán megrendeztette a saját olimpiájának megnyitóját. Rajta kívül ez a résztvevő országok vezetőit nem érdekelte. Legutóbb Rióban, a megnyitón ott integettek államelnökök, kormányfők a nézőtéren. Azt az ünnepséget valóban látta az egész világ.

A pénteki esemény országunk kormányzójáról szólt. Ezért semmi sem volt drága – gondolom –, dagadtak a haverok zsebei is tisztességesen.

A világbajnokság költségei a csillagos eget verik. Telik az adóforintjainkból Orbán minden nagyzási hóbortjára. Csak a futballra több száz milliárdot vertek el 2010 óta. Hova jutott a nemzeti foci?A béka feneke alá. A világ röhögött a magyar válogatotton az Andorra elleni vereség után.

Változott valami? Semmi. Az MLSZ megerősítette a havi 25.8 milliót zsebre vágó szövetségi kapitányt. Megy minden a maga megszokott útján. Óriási pénzeket öntenek a futballba, a szerény képességű magyar játékosok több milliót vihetnek haza havonta. A jobbak – vakok között félszemű a király – már 8-10 millió körül is kereshetnek. Mindezt teljesítmény nélkül. Minek szakadjanak meg, mikor a milliókat anélkül is megkapják?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.