2017. július 24., hétfő

FELRÚGJÁK, A FÖLDÖN CIBÁLJÁK ÉS KÖPKÖDIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ. ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.07.24.


Forró őszt jósolt a fideszes meteorológia, de már a nyár is forró. Nagyon forró. Háborút vívnak Orbán zsoldosai. Olyan háborút, ami egy orbitális nagy hazugságra épül. Minden ezt a hazugságot szolgálja, ebbe a hazugságba kapaszkodva akarják megőrizni a hatalmukat.

Van egy kisebb csoport, amely csoport – az egyszerűség kedvéért dolgozzunk színekkel – a fekete színt szereti. A csoport vezetője ezt hirdeti, egyedül elfogadható, helyes elvnek állítja be. És innen kezdve nem az történik, hogy igyekszik meggyőzni mindenki mást arról, hogy valóban a fekete a jó. Nem. A feketéről lényegében szó sem esik. Arra hergeli a híveit, hogy gyűlöljenek mindenkit, akinek a fehér, kék, sárga, zöld, hupilila tetszik jobban.

Orbán és szolgái éppen ezt teszik. Nem a saját politikájuk helyességéről igyekeznek meggyőzni az embereket, hanem minden más gyűlöletes voltáról és arról, hogy bárki, aki mást gondol, másban hisz, mást mer mondani, az ellenség. Azt irtani kell, rugdosni, köpködni, pusztítani, kiröhögni, elüldözni, megfélemlíteni kell.

Erről szólt a tusványosi kitelepült gyűlöletkampány is. Az ott megjelenteket arra trenírozzák, hogy gyűlöljenek mindent és mindenkit, aki és ami eltér attól, amit a centrális erőlködés kitol magából. A nagy habverés ellenére pár ezer erdélyi magyar volt kíváncsi az eseményre, de még ezek jókora része is inkább csak a koncertek miatt ment, mintsem Orbán, vagy Tőkés miatt.

Vagy gondoljunk a szavazásra. 2014-ben – amikor már megkapták a szavazati jogot a külhoni magyarok (tovább mélyítve ezzel a szakadékot ember és ember között), csak egy részük szavazott. Akkor 550 000 külhoni magyar kapta meg az állampolgárságot (ennyinél zárult le az eljárás és tették le az állampolgári esküt) és az NVI 2014 április hatodikáig 87 972 érvényes szavazatot talált. Ebből 42 027 biztosan romániai szavazó, 30 622 esetben nem lakcímet, hanem e-mail címet adott meg az illető (tehát nem azonosítható be az ország), 10 211 szerbiai cím volt. A többi szavazat egyéb országokból érkezett.

Ezek a számok még nem a véglegesek, némileg módosultak a számlálás lezártáig, de az arányok jól láthatóak. Ha azt is hozzátesszük, hogy nem minden érvényes szavazat a Fideszre érkezett, akkor azt látjuk, hogy a külhoni magyarok kevesebb, mint 16 százaléka szavazott bárkire is, ebből sem mindenki a Fideszre és nem mindenki Erdélyből. Mégis felépítették azt az illúziót, amit Magyarországon is felépítettek. Hogy többségben vannak, a többség akarata az egyedüli legitim akarat. Egyszerűen azt sugallják, hogy senki nem számít, csak azok, akik őket támogatják. Sőt, mindenki áruló, elmebeteg, felforgató, aki nem azt szajkózza, amit a szájába próbál adni a propaganda...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.