2017. július 9., vasárnap

FERENC PÁPA VESZÉLYESNEK TARTJA AZ OROSZ-AMERIKAI BARÁTKOZÁST

444.HU
Szerző: akiraly/MTI
2017.07.08.


A nagyhatalmak közötti "nagyon veszélyes szövetségek" miatt aggódik Ferenc pápa. Ferenc a La Repubblicának adott interjújában beszélt arról, hogy az olyan "veszélyes és torz szövetségek", mint amilyen az Egyesült Államok és Oroszország, Kína és Észak-Korea, Basar el-Aszad és Vlagyimir Putyin között köttetnek, károkat okozhatnak a szegényeknek és a bevándorlóknak.

"Aggaszt, hogy nagyon veszélyes szövetségek alakulhatnak a torz világszemléletű hatalmak között" - mondta.

A pápa a kialakult migrációs helyzetet is veszélyesnek tartja, de még jobban aggasztja, hogy a G20-ak hamburgi csúcstalálkozóján olyan döntések szölethetnek, amelyek "a fél világ migránsait sújthatják". A pápa Európa jövőjéről is nyilatkozott, szerinte egy európai föderációra van szükség, hogy "a törvényekről és megtartásukról ne egyedi politikusok", hanem egy európai szövetségi kormány és egy szövetségi parlament dönthessen, "máskülönben európa nem fog érni semmit a világban".

A pápa szombaton egy tweetben is kiállt a bevándorlók mellett, akik szerinte "fivéreink és nővéreink, akik jobb életet keresnek távol a szegénységtől, éhezéstől, háborútól".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.