2017. július 9., vasárnap

FIDESZES ALPOLGÁRMESTER TANÁCSADÓJA VÁLTHATJA A BUDAI ISKOLÁT 25 ÉVE VEZETŐ IGAZGATÓT

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2017.07.09.


Július 10-éig kell eldőlnie, hogy ki lesz a II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium következő igazgatója. A pozícióra hárman adtak be pályázatot: az iskolát 25 éve vezető Zoltán László, az igazgató-helyettes Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna, illetve T. Zuggó Tünde, aki az elmúlt hét évben Ferencváros Fidesz-KDNP-s alpolgármesterének a tanácsadójaként dolgozott. 

A tantestület és a szülői közösség a jelenlegi vezetést támogatta, de mégis attól tartanak, hogy pár nap múlva új igazgatót neveznek ki az intézmény élére. A szülői munkaközösség több tagjával is beszéltünk a pályázatról, de a szülők azt kérték, nevüket ne hozzuk nyilvánosságra.

Zoltán László 1992-ben lett az iskola igazgatója, a szülői munkaközösség tagjainak elmondása szerint az intézmény akkor alig 200 diákkal a megszűnés felé haladt, de több mint két évtizedes munkával az iskola tantesülete elérte, hogy ma már több mint 800 diákjuk van, akik közül szinte mindenki továbbtanul. Az intézménybe ötszörös a túljelentkezés, a munkaközösség tagjai szerint több befolyásos, Fidesz-közeli személy gyereke is az iskolába jár. A szülők szerint a siker egyik titka az volt, hogy az iskola az elsők között alakult át kéttannyelvű intézménnyé.

Amikor kiírták a legutóbbi igazgatóválasztást, Zoltán ismét beadta a pályázatát, és sokáig úgy is nézett ki, hogy egyedüli indulóként futhat neki az újabb ötéves megbízatásnak. Egy héttel a határidő előtt érkezett meg T. Zuggó pályázata, akit az iskolában senki nem ismert. Pályázatából derült ki, hogy a város másik felében lévő önkormányzatnál dolgozik 2010 óta tanácsadóként, az alpolgármester mellett, ahol elsősorban idősügyi programokat visz. 2010 előtt valóban tanított: magyar-orosz szakos tanári végzettséggel magyar szakos tanárként 20 éven át dolgozott a XI. kerületi Széchenyi István Gimnáziumban.

A munkaközösség tagjai arról beszéltek nekünk, hogy az iskolában, annak ellenére, hogy szerintük T. Zuggó pályázata alapján nem tűnt igazán esélyesnek (nem volt iskolavezetési tapasztalata, 8 éve nem tanított, angolul csak társalgási szinten beszélt, így jelentkezett egy angol kéttannyelvű iskola élére), a politikai hátszél miatt mégis úgy érezték, hogy komolyan kell venni a pályázatát.

Az iskolát az elmúlt 25 évben vezető Zoltánnak van egy „gyenge pontja”: betöltötte a 65. életévét, ez pedig érv lehet a leváltásához. Kapott ugyan felmentést a nyugdíjazás alól, de az iskola vezetése a biztonság kedvéért úgy döntötött, hogy az igazgató-helyettes, Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna is bead egy pályázatot. Cserfalviné a munkaközösség tagjainak az elmondása szerint korábban nem annyira ambicionálta az igazgatóságot, csak biztosítani akarták a folytonosság lehetőségét, ha Zoltánt mégis nyugdíjaznák. Így két nappal a határidő vége előtt már három pályázó volt az igazgatói posztra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.