2017. július 19., szerda

FORDULÓPONTON MAGYARORSZÁG - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Csernyánszky Judit
2017.07.19. 


Fordulóponton Magyarország címmel közölt elemzést a Freedom House arról, hogy a több mint 10 éve uniós tag Magyarországról el sem lehetett volna képzelni, kritikus pontra jut. Orbán egyfolytában ellenségeket keres azért, hogy ebben a harcában minél jobban összetartsa szavazó táborát.

S legutóbb ez a harc nem csak Soros ellen irányult. Ő csak példája lett annak, hogy bárki, aki szembemegy a kormány ideológiájával és alternatívát jelentene, az ellenséggé válik. Eközben pedig vagyonossá tette elvhű embereit, hisz a korrupciót a Fidesz politikája lényegének tekinti. Míg 2010 előtt a szocialisták jelentették a legfőbb ellenséget, 2010 után már külső ellenség után kutattak, kezdve az Unióval, folytatva a menekültekkel eljutva Sorosig. A szocialisták referendumának erőszakos megakadályozásával és a Népszabadság bezárásával tulajdonképpen az derült ki, most már az sem zavarja, ha saját magát leplezi le, mint autokrata hatalmat. Ez jelzi, minden eddiginél piszkosabb lesz a 2018-as választás. Hisz az ellenzék a puszta túlélésért küzd. Ugyanakkor elszámolta magát Orbán, mert hiába támogatta Trumpot, nem jött be, mint ahogy a nyugati szélsőjobb mozgalmak is meghátráltak. Eközben az Unió is egyre keményebb kézzel bánik vele. Tehát fordulóponthoz érkezett Magyarország: vagy tovább forr az ellenállók tiltakozása vagy Orbán lecsitítja a népeket, megetetve a maga demokráciájával őket. Ez esetben viszont Orbán mégiscsak be tudja majd bizonyítani, hogy az Unión belül is lehet illiberális demokráciát építeni.

A konzervatív National Review a tegnapi New York Times véleményrovatának Soros-Netanjahu viszonyáról írott cikkére reagál felháborodva. Soros Györgyöt egy olyan milliárdosnak állítva be, aki belülről bomlasztja Izraelt és képes még az palesztin ellenségeket is támogatni, csak hogy Izrael önvédelemhez való jogát megkérdőjelezze. Szóba hozva az izraeli kormányfő magyarországi látogatását is, amelyből kilóg a lóláb: a New York Times úgy értékeli, hogy Netanjahu csak az antiszemitizmus ellen lép fel, de nem Soros ellen, mert utóbbi nem támogatja a minden zsidót Izraelbe-féle Netanjahu politikát. S a National Review cikke részletesen felsorolja azt is, miért nem szíveli Netanjahu Soros Györgyöt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.