2017. július 31., hétfő

FORMA-1 ÉS ÚSZÓ VB: CELEBEK LEPTÉK EL BUDAPESTET - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Csernyánszky Judit
2017.07.31.


Nem panaszkodhatunk, most aztán tényleg tele van hazánkkal a nemzetköz sajtó – miután véget ért a vizes vb és a Forma 1.

A magyar Nagydíj győztesét, Sebastian Vettelt idézi a Frankfurter Allgemeine Zeitung, mivelhogy beismerte, csapattársa, a szintén Ferrari színekben versenyző finn Kimi Raikkönen gyakorlatilag végig gyorsabb volt nála. Ráadásul úgy tudott nyerni, hogy komoly kormányproblémái voltak, ami szerinte akkor történt, amikor autóját úgymond ledobták a „rajtrácson”. A BBC természetesen Lewis Hamiltonra koncentrált beszámolójában, aki lecsúszott a negyedik helyre és így 14 ponttal növelte előnyét vele szemben Vettel. Most, amikor a mogyoródi verseny után vakációzni mennek a versenyzők.

A SpeedWeek német sportmagazin nemcsak a világversenyekkel, hanem világsztárokkal is foglalkozik Budapestről szóló tudósításában. Ashton Kutcher színészt és Barbara Palvin topmodellt is vonzotta a Forma-1. Sőt azt is megtudjuk, hogy tiszteletét tette a rangos eseményen az ausztrál Daniel MacPherson és még két brit színész is, Warren Brown és Max Beesley. Az, hogy ilyen szép számban felvonultak a celebek, az az úszó vb-nek is köszönhető – állapítja meg a lap. Ugyanakkor tudvalevő, hogy Ashton Kutcher felesége, Mila Kunis most éppen Magyarországon forgat, ezért gyakorlatilag az egész nyarat nálunk töltik, kibérelve egy budai házat. Aki összefut vele az utcán, az mind azt tapasztalja, Kutcher roppant közvetlen és barátkozó.

Magyarország visszautasítja az osztrák kancellár liberális arroganciáját – címmel közölte Szijjártó Péter külügyminiszter másodszori reagálását Christian Kern kijelentéseire a Die Presse osztrák lapban. A magyar külügyminiszter szerint saját népszerűsége növelése érdekében a kancellár még Magyarország szidalmazásától sem retten vissza. Hozzátette, hazánk soha nem avatkozna be más országok belügyeibe. Szijjártó arra a minapi kijelentésre reagált, miszerint Christian Kern csökkenteni javasolta a nettó haszonélvezőként Magyarországnak szánt az uniós felzárkóztatási összegeket, (amelyeket adófizetők milliárdjaiból utalnak Budapestnek,) mivelhogy a legalapvetőbb uniós normákat nem tartja be. Amikor csütörtökön először vágott vissza Szijjártó, akkor azt mondta: Kern is azon baloldaliak mellé állt, akik Soros tervét akarják megvalósítani Európában. Azaz migránsok millióit akarják betelepíteni az Unió országaiba...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.