2017. július 13., csütörtök

HÁNY EMBERI ÉLET AZ, AMIT MÁR NEM LEHET KIMAGYARÁZNI, KEGYETLEN SZÓVICCEL BAGATELLIZÁLNI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.13.


Nem álhír 1: Itthon van a családi ezüst. A rohadt fazekak, kanalak, tányérok a helyükre kerültek, hazahoztuk. Megcselekedtük, amit a haza követelt. Kötelességünket teljesítettük. Visszaszereztük. Milliárdokba került, nem is a miénk, de kellett. Dobpergés, trombitaszó.

Nem álhír 2:
2017 júliusában a CT hiányában nyitott mellkassal egyik kórházból a másikba szállított 13 éves kislány meghalt. Az irgalom, meg a bizalom meg a keresztény ügyek nemzeti kormányába vetett vakhit nem volt képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait, amelyek az egészségügyi és a szociális ellátórendszert marcangolják. Balog Zoltán már biztosan gyártja a legújabb szóviccet, amellyel le lehet vedleni egy újabb tragédia bekövetkezésének felelősségét.

Nem álhír 3: 2007 áprilisában Lázár János, fideszes hódmezővásárhelyi polgármester, jelenlegi mindenesminiszter az ügyészséghez fordult egy 67 éves mindszenti férfi halála miatt. A mindszenti férfit súlyos rosszulléttel szállította a mentőszolgálat a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházba. A beteg szakszerű ellátása után az orvos továbbirányította a 25 kilométerre fekvő szentesi kórházba. A súlyos állapotban lévő betegnek a mentőkocsiban megállt a szíve. Újraélesztették, ám az életét nem sikerült megmenteni.

Biztos vagyok benne, hogy a mai kormányinfón Lázár János valami egészen hasonló bejelentést tesz, és a gyermek ki sem hűlt holtteste fölött állítja pellengérre teljes joggal minden idők legembertelenebb népirtó kormányát. A következetesség és korrektség jegyében. Mert ezt az országot öntudatos állampolgárok lakják, nem három agysejttel vígan túlélő, csatakiáltásokkal manipulálható droidok, akiket rettegésben lehet tartani és kamukincsek hamis fényével zsibbasztani.

Ezért ennek az ügynek is nyilván meglesz a felelőse, mert a saját magáért és gyerekeiért felelős állampolgár képes kikényszeríteni, hogy a sokadik értelmetlen haláleset után egyszer ebben az életben valaki vállalja a felelősséget, valaki mondjon le, valaki a szabadságával fizessen. Mert az nem lehet, hogy tizenéves gyerekeket nyitott mellkassal hurcolásszanak innen oda csak azért, mert a Gyuri bá vigyorgására fontosabb volt elkúrni 13 milliárdot, mint 20 darab CT-t megvásárolni. (Irónia vége.)

Isten tudja hány ezer éves ütött-kopott ezüst tányérokkal verjük a mellünket, és púderezzük frusztrált nemzeti öntudatunkat; olyan hamis csillogású kincsekkel, amelyekhez nagyjából semmi közünk, miközben emberi életek lesznek semmivé. Nem kétezer éve, nem hatszáz év múlva, hanem most. Ebben a tyúkszaros jelenben, ebben a soha vissza nem térő életünkben.

Mert az emberek döntöttek: az országot meg kell védeni, mi? Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, mi? És jön a két sérült agytekervényű, bomlott lelkű hívő és visítja, hogy semmi összefüggés nincs a haláleset és az egészségügy állapota között, úgyhogy lehet oszlásnak indulni, ti haza ellenségei! Bemásolja a propagandaszöveget a kormány oldaláról, felöklendezi az előre megrágott takarmányt, az elmúlt nyolc évet szapulja, és habzik a szája rendületlenül. Miközben elemi jogaitól fosztják meg, a méltóságát döngölik földbe, az élethez való jogán taposnak gumicsizmával, ő változatlanul ökölbe szorult aggyal óbégatja, hogy bezzeg ezelőtt tíz évvel mi volt. Nincsenek létfontosságú eszközök olyan kórházakban, ahol a legbonyolultabb műtéteket végzik. Csak Soros nevetése van mindenhol. Meg a lánctalpas népbutítás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.