2017. július 5., szerda

HEISLER SZERINT A "ZSIDÓ KÁRTYA" MÉG TALONBAN VAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.07.04.


A Mazsihisz elnöke egy kalap alá veszi azokat, akik a Soros-plakátokkal mérgezik a levegőt, azokkal, akik ennek veszélyeire felhívják a közvélemény figyelmét.

A Mazsihisz elnöke Heisler András azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy a Soros György fényképével indult plakátkampány újra rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóság körében – s ez független a kampány megalkotóinak szándékától. Alkalmas arra, hogy bármelyik oldal elővehesse az ún. “zsidókártyát”, s ez nem jó, nem helyes út.

Heisler három dolgot állít. Az egyik idegesítőbb, mint a másik.

Az első: Heisler úgy látja, hogy a Soros képével illusztrált plakátok a kampányt indítók szándékától függetlenül is okot adnak a zsidó közösség aggodalmára. (Azaz: Heisler szerint teljesen mindegy, hogy mi a kampánnyal a Fidesz szándéka, lehet, hogy nincs is mögötte semmi antiszemitizmus, mégis indokolt a zsidóság aggodalma.)

Ezzel szemben az ország egy jelentős része, – és a magyar zsidóságból is sokan – úgy látják, hogy az aggodalom egybeesik a Fidesz szándékával. Ami – egyrészről – a félelemkeltés a zsidó közösségben, másrészről – és első sorban – az antiszemita magyar tömegek megszólítása és a Fidesz zászlaja alá gyűjtése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.