2017. július 6., csütörtök

ÍGY ÉLI MEG A KATARI VÁLSÁGOT EGY HATÁRÁTKELŐ MAGYAR

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Charlie Brown
2017.07.06.


Katar a legkevésbé sem vicces és irigyelt hely azóta, hogy június vége felé Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein gyakorlatilag teljesen elszigetelték, kereskedelmi és diplomáciai blokád alá vették, és egy 13 követelésből álló listát adtak át neki. A helyet finoman szólva is feszült, és az ember ilyenkor sok mindent képzel arról, milyen lehetnek egy ilyen országban a hétköznapok. Nos, a „mindenhol vannak magyarok” elmélet most is igazolást nyert, ugyanis Charlie Brown írta meg egyenesen Katarból, hogy milyen ott most az élet. (Mi több képeket is küldött, amit köszönök szépen!)

Katarban élve nem sokat lehet érezni abból a krízishelyzetből, amit a médiumok többsége sugall. A hírek hallatán mindnyájunktól kérdezgetik a távol élők, hogy jól vagyunk-e, nem költözünk-e haza, nélkülözünk-e. Jól vagyunk. Nincs élelmiszerhiány, nem üresek a polcok, nem félünk és nem menekülünk. Szinte ugyanúgy élünk, mint június 5-e előtt.

Bejárták a világot azok a képek, amik az élelmiszerboltok üres polcait mutatták az első napokban. Valóban, az embargó első napján a hírek hallatán felvásárolták a szaúdi csirkét és sokkal több fogyott vízből, tojásból és tejtermékből is.

A hírekben nem említették meg, hogy Ramadán volt, tömeg volt az élelmiszeráruházakban enélkül is, ez nem szenzáció. Másnapra az üres polcokat is feltöltötték.

Korábban a tejtermékek és a csirkehús döntő többsége Szaúd-Arábiából érkezett. A határzár óta Törökországból hetente háromszor jön főként tejtermék és baromfi, de ahogy azelőtt, most is vannak amerikai, európai, ázsiai dolgok és a magyar Hajdú sajt sem tűnt el a polcokról.

Olyan gyorsan érkeztek a török tejtermékek, hogy nem kaptak arab és angol feliratú címkét. A fordításban nyújt segítséget a hűtőpultokba kitett tábla...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.