2017. július 22., szombat

ÍGY LOPTA SZÉT A FIDESZ AZ ORSZÁGOT

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.07.21.

Hallgassa meg

Vajon mennyi pénz folyhatott ki jogtalanul az államkasszából? - Politikusokhoz és kormányközeli üzletemberekhez került közpénzek nyomában jártunk eheti staféta rovatunkban. Az elszámoltatás jogi és politikai lehetőségeiről Selmeci János készített összeállítást.

Korrupció mindenhol van, de az Orbán-kormány még kelet-európai mércével mérve is új szintre emelte az állami vagyon magánvagyonná alakításának képességét – ebben többé-kevésbé egyetértés van a nem állami és párt pénzekből élő értelmiség körében, de felmerül a kérdés. Mi legyen az ellopott pénzel?
Egyáltalán mennyi pénz került a Fidesz közeli emberekhez jogsértő módon, és mit lehet kezdeni az olyan gazdagodással, ami túlárazott, valódi verseny nélkül lezajló, de mégis csak törvényes közbeszerzések útján ment végbe.

Az Együtt szerint 2010 óta 12 ezer milliárd forint került kormány közeli körökhöz, ez több mint az éves GDP harmada.
Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke úgy látja, nehéz kérdés, hogy a demokrácia keretein belül hogyan lehet majd a korrupt politikusokat elszámoltatni.

Szigetvári Viktor hozzátette, vannak olyan korrupciós ügyek, amik még a Fideszes alaptörvény szerint is törvénytelenek, ilyen szerinte a letelepedési kötvények biznisze.

A párt által lopottnak minősített 12 ezer milliárd forint egyébként négyszer annyi, mint az államosított magánnyugdíj pénztár, ennyi pénzből felépíthető lenne háromezer felcsúti stadion és 12 évig lenne belőle finanszírozható a teljes közoktatás, már ha nem akarunk rá többet költeni.

Léderer Sándor szerint a K-monitor korrupció ellenes szervezet vezetője szerint szinte lehetetlen pontosan megbecsülni a korrupció mértékét, még komoly kutatók is küzdenek ezzel.

A szakember úgy látja, hogy az együtt 12 milliárdos száma ettől még a kampányban hasznos lehet, főleg ha el tudják magyarázni az embereknek, hogy személyesen ők is károsultjai a korrupciónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.