2017. július 29., szombat

ISKOLAIGAZGATÓ CSAK FIDESZ-HAVER LEHET?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.29.



Az iskolaigazgatói pályázatoknak a mai formában semmi értelmük. A Fidesz egy ál-pályázati rendszert alakított ki, ahol a helyben élők véleménye csak fügefalevél. A pályázati rendszer a szakma szerint is álságos, hazug. Nem a szakmai alkalmasság a meghatározó , hanem az uralkodó hatalomhoz való kötődés, a szervilizmus, a lojalitás. Talán a legegyszerűbb lenne kimondani, pályázati feltételként megfogalmazni: iskolaigazgatónak csak haver jelentkezhet. A Fidesz tagkönyv másolatát tessék a pályázathoz csatolni. 

Úgy látszik, a példa ragadós. Nemrég Balog miniszter a csőd szélén álló egészségügy kapcsán arról beszélt, hogy a liberális média álhíreket gyárt az egészségügyről.

Volt képe így fogalmazni:

Mutassanak nekem egy egészségügyet bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók, meg akár rendszerek ellenére is, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer.”

Sándor Mária, az egykori feketeruhás nővér, az ATV„Egyenes beszéd”című műsorában csattanós választ adott a lelkész úrnak:

Ki a hibás azért, hogy nincs egy épülő egészségügyi személyzeti rendszer, ki a hibás, hogy nincs egy életpályamodell, ki a hibás, hogy nem kezdődött el az agitálás, hogy gyere nővérnek? Ki van erre kijelölve? Balog emberminiszterünk? Lövése sincs az egészségügyhöz.

A minap a szintén a miniszter felelősségi körébe tartozó Klebelsberg Központ hivatkozott arra, hogy álhírek keringenek az iskolaigazgatói pályázatokkal kapcsolatban. A jól fizetett bürokraták szerint:

Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyesek álhírekkel, feltételezésekkel próbálják megzavarni a szülőket és pedagógusokat, akik a jól megérdemelt szabadságukat töltik, készülnek a következő tanévre, vagy táboroztatják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat.”


Az ország az igazgatói pályázatok körüli visszásságokról beszél. Vajon miért nem tartotta alkalmasnak az oktatási államtitkár a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának pályázatát? A borzasztó veronai autóbuszbaleset után, az igazgató volt, aki tartotta a lelket a gyászoló szülőkben, az iskola diákjaiban. Emberségből jelesre vizsgázott. Miért csak a szülők erőteljes tiltakozása után, a miniszter közbelépésre hosszabbították meg egy évre az igazgató kinevezését?

Mi történt Makón, ahol az intézményt 22 éve vezető igazgatónak kötöttek útilaput a lábára? Melyik hatalmasságnak csípte a szemét?

Tud ésszerű magyarázatot adni a központ arra, hogy Angyalföld egyik iskolájának az élére, miért egy – a helyi lakosság által megbuktatott – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei volt fideszes polgármestert nevezték ki? A település vezetőjének alkalmatlan volt, de egy iskolát, ahol a büdös életben még nem járt, majd el tud vezetni? Vagy csak a Fidesz akart fricskát adni a kerület szocialista polgármesterének?

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.