2017. július 7., péntek

KI MINT ÉL, ÚGY ÍTÉL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.07.06.


A Fidesz vezetéseként is ismert Nemzeti Elmegyógyintézet üzemi hőmérsékletre hevült és bekapcsolta a turbót.
Orbán meglengette a nyelvét, Kövér felöltötte legszigorúbb tekintetét, megpödörte Európa-konform bajszát és összevonta szemöldökét.
Miután ápolói nem figyeltek fel heveny állapotrosszabbodására, hirtelen felindulásból elkövetett jövendölésbe kezdett, imigyen: "Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt" – jelentette ki szerdán, a Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.
A szabadegyetem egyébként Szlovákiában került megrendezésre, külföldön mégiscsak könnyebb a baromságokat eladni, mint itthon, ahol már minden normális ember hányingert kap ezektől a göbbelsi tirádáktól.

Ami azt illeti, a Soros-féle szervezetek és a magyarországi ellenzék koalíciója nagyon szép elképzelés, habár nem lenne hátrányos, ha első kanyarban a magyarországi ellenzék tagjai lépnének koalícióra egymással, aztán jöhetne Soros is, akár.
És az se lenne baj, ha ebben a koalícióban a nácitlanított Jobbik is részt venne, amire esélyt ad, hogy a Fidesz, miközben éppen sasszézik a szélsőjobb felé, az éppen közép felé húzó és szélsőségeseitől szabadulni akaró Jobbikot igyekszik véres verítékkel szélsőséges pozícióba tolni.
Van valami különös bája annak, hogy miközben az országot teleragasztották a Fidesz Stürmer-ihlette Soros - plakátjaival, közben antiszemita Jobbikról szónokolnak.
Ebből persze annyi igaz, hogy a Jobbik szavazótáborától nem áll távol sem a rasszizmus, sem az antiszemitizmus, de hát, valahogy történelmileg úgy alakult, hogy a magyar társadalomban - szinte pártfüggetlenül - jelen vannak az ilyen szélsőségek is.
Ezekre mindig vevő a magyar, és ha a Kádár- éra gyűlöletmentes politikája olyan hatékony lett volna, mint a Horthy-rendszer antiszemita, antikommunista és russzofób gyűlölet-politikája volt, akkor ma nagy bajban lenne a Fidesz.
Sajnos, a normalitás, a tolerancia meg a békesség nem közösségképző tényezők, az ember - úgy tűnik - csak akkor boldog, ha gyűlölködhet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.