2017. július 13., csütörtök

KI NEVET A VÉGÉN? - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió 
2017.07.13.



Hallgassa meg

Ki nevet a végén címmel a Frankfurter Allgemeine Zeitung a Soros-plakátkampány éppen aktuális helyzetét értékelve azt állítja, Benjamin Netanjahu számára is vörös posztó George Soros személye, s ezért is osztotta meg Izraelben az Orbán-féle antiszemita üzenet a helyieket. Másrészről mozgósította is a zsidó közösségeket, de nemcsak nálunk, hanem a közel-keleti országban is. Csernyánszky Judit összeállítása.


A Nyitott Társadalom Alapítvány európai igazgatóját, Goran Buldioskit is megszólaltatta a Frankfurter Allgemeine Zeitung, aki azt mondta: a radikális jobboldal szinte mítoszként terjeszti azt a hamis állítást, miszerint Soros menekültek millióit akarná Európába betelepíteni. Ő azt mondja, az alapítvány helyben, például a jordániai menekült táborban segíti a bajbajutottakat, ugyanakkor az elvándorláshoz vezető okokat kellene legelőször megszüntetni. Ugyanakkor úgy kell segíteni a menekülteket, hogy jótékony hatással legyenek a közösségekre. 

A Times of Israel beszámol arról, hogy a Vizes VB közeledtével és Netanjahu jövő heti látogatására leszedik az antiszemita indulatot gerjesztő Soros- plakátokat. Hisz a rendszerváltás óta először látogat izraeli kormányfő Magyarországra. Árnyalja a képet a Budapestre akkreditált izraeli nagykövet és a külügyminiszter között kialakult nézeteltérésben, s világossá teszi azt is, hogy Benjamin Netanjahu személyes közbelépésére kellett megváltoztatni a nagykövet álláspontját. 

A Jewish Journal azonban rákérdezett a magyar kormányszóvivőnél arra, hogy igaz-e, hogy a zsidó szervezetek tiltakozására és Netanjahu vizitje miatt fejezik be a Soros-plakátkampányt. Mire a szóvivő írásban azt válaszolta: nem, azért fejezik be, mert eljutott a társadalom széles tömegeihez, és elérte kitűzött célját, azaz a magyarok nem fogják megengedni, hogy a fejük felett mások döntsenek a sorsukról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.