2017. július 18., kedd

KI NEVET A VÉGÉN?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.18.


Nagyjából nyolc hónap múlva parlamenti választás lesz. 2014- ben a Fidesz programja annyi volt: folytatjuk. Jövőre elég lesz, hogy Soros a magyarok „ellensége", és nem akarunk menekülteket hazánkban? Minden egyéb, ami történt 2010 óta, a feledés jótékony homályába merül? Talán még van esély, hogy ne így legyen. A szavazófülkékben tehetünk róla: ne Orbán és haverjai nevessenek a végén

Tisztábbak lettek az utcák, eltűntek a Sorost gyalázó plakátok (már ahol eltűntek). Az úszó világbajnokság idejére talán béke köszönt erre a viharvert országra. Tegnap este a feleségem arra hívta fel a figyelmemet, hogy az általa nézett adók sem öntik már a gyűlöletet a nézőkre.

Talán vannak, akik látták a Heti Napló múlt vasárnapi adását. Az egyik riportban, az utca emberét kérdezték, hogy kicsoda Soros György. Meglepő – talán nem is igazán – módon, a megszólalók többsége tudta, kiről van szó. Kevés kivételtől eltekintve, azt ismételték, amit a habonyi média, és a plakátkampány beléjük sulykolt. Mintha leckét, betanult szöveget mondtak volna fel.

A Fidesz szempontjából a plakátkampányra elvert 5,7 milliárd hasznos befektetés volt. Sikeresen tudatosították amit akartak, összekötötték Sorost és a „migráncsozást”. Természetesen a riport, „csak” a közhangulat jelzésére volt alkalmas, de valószínűleg egy közvélemény-kutatás is hasonló arányokat mutatott volna.

A Fidesz szinte beleoltotta a magyar emberek egy részébe az idegengyűlöletet, a félelmet, hogy milliós számban jönnek majd Európába menekültek. Más üzenet szinte nem is jön át. Aki a kerítés ellen szólal meg, arra rázúdul a népharag. Láttuk, hogy támadta a kormánypárti média az MSZP miniszterelnök- jelöltjét, pedig egyértelműen a fogalmazott. Olvasom, a Momentum szóvivője is a kerítés szükségessége mellett érvelt, hozzátéve, „viszont szolidárisnak kell lenni mind az ott dolgozó katonákkal, mind az ott levő menekültekkel”. No, erre varrjon gombot valaki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.