2017. július 5., szerda

KINTI BANKSZÁMLA: VÉGE A TÜRELEMNEK - KÖZEL 9 MILLIÁRDOT UTALTAK ÁPRILIS VÉGÉIG HAZA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem Blog
2017.07.05.


Az adóhatóság (NAV) 2017. szeptember 30-tól megismerheti az eddig eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegét. Az érintettek június végéig önként is vallhatnak. A nemzetgazdasági tárca (NGM) adatai szerint május elsejéig már milliárdokra derült így fény.

Sokan megijedtek arra a hírre, hogy a NAV az idén már betekintést nyerhet a külföldi bankszámlákba. Mint tapasztaltuk: a megtakarításuk egy részét a határon túl tartók még akkor sem szeretnének az adóhatóság célkeresztjébe kerülni, ha tulajdonképpen nincs semmi titkolni valójuk. Annak azonban – jártuk korábban körbe –, aki legális pénzt tart külföldön, nem kell ijedeznie, és külön köröket futnia sem. Ők nem lehetnek kevesen, hiszen hat évvel ezelőtt szinte megrohamozták a magyarok az ausztriai bankokat. Korábban néhány ezren rendelkeztek kinti megtakarításokkal, 2011-ben azonban ez a szám már több tízezerre gyarapodott, majd még tovább nőtt.

Most megkérdeztünk néhány, akkoriban nagy népszerűségnek örvendő bankfiókot, ahol megtudtuk: sokan nem szüntették meg a kinti számlát, esetenként a pénz nagy részét, sőt akár egészét is rajta hagyták, de előfordultak újabb pénzelhelyezések is. Ezeknek a számláknak a birtokosai azok, akiknek most sincs okuk félni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.