2017. július 20., csütörtök

LEHET ÚJRA MEG ÚJRA OSZLÁSNAK INDULNI, EMBEREK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.20.


Jó reggelt, kedves és drága! Azt írja az újság, hogy tegnap többeknél leállt a Facebook tegnap este, az akadozástól a teljesen elérhetetlenné válásig minden volt. Szerintem meg a Facebook úgy körülbelül folyamatosan le van állva és teljesen hektikusan működik, valami teljességgel érthetetlen algoritmus szerint. Hát ilyen az, amikor egy projekt kinövi saját magát és beüt a káosz. Legyen az ő bajuk, engem sokkal jobban érdekel, hogy már vadhajnalban 20 fok volt, úgyhogy ma sem lesz feltétlenül komfortos napunk. De mivel nem kívánságműsorra vettünk jegyet, hááááááát ez van.

Ennél néhány fokkal (hogy témánál maradjunk) érdekesebb, hogy – és ez nem magánügy – Heisler András, Mazsihisz-elnökkel, illetve Orbán Viktorral és Benjamin Netanjahuval ért véget a tegnapi napom. Szerencsére nem szó szerint. Csak hallgattam a szónoklataikat, midőn a Dohány utcai zsinagógában a holokauszt áldozataira emlékeztek ők közösen.

Nem vagyok biztos benne, hogy a miniszterelnök urak arra számítottak, ami elhangzott, ámazonban Hollik Pityu KDNP-s megmondó már a nap folyamán hülyét csinált magából, amikor Orbán Viktor Horthy-ügyben tett, egymásnak ellentmondó, büdös kijelentései között nem látott semmi ellentmondást, úgyhogy ahhoz mérten tulajdonképpen nem volt nagy ügy.

Heisler András egyrészt-másrészt típusú beszédében egyrésztméltatta a rezsimet (pl. Magyarország elismeri a körülmetélést, más európai országok nem; ez tényleg kardinális kérdés), meg örült, hogy Orbán bűnnek nevezte Magyarország második világháborús szereplését, másrészt szóvá tette Orbán korábbi, Horthyt méltató kijelentéseit is, meg azt, hogy Magyarország felemás módon nézett szembe a holokauszt folyamatával, az akkori kormány és a kormányzó felelősségével.

A Soros-plakátokat sem hagyta szó nélkül Heisler, aki szerint ezek rossz érzést keltenek a zsidókban, mi több, elkezdtek félni, és a kormányfő nem mehet el szó nélkül emellett, ráaádásul senkinek az arcképén nem éktelenkedhet a büdös zsidófelirat. Netanjahu kollégához fordulva azt mondta, hidegzuhanyként érte őket, amikor Izrael budapesti nagykövete előbb elítélte a Soros-kampányt annak antiszemita felhangja miatt, majd az izraeli külügyminisztérium visszavonatta a nagyköveti nyilatkozatot.

Továbbra is fenntartom, hogy nem csak a zsidókban, minden jóérzésű emberben rossz érzést keltenek a nettó náci módszerek, amelyekkel a Fidesz operál egy ideje. Mint ahogy a hányinger kerülgeti az embert ettől a relativizáló szélkakaskodástól is. Heisler András remélem pontosan tisztában van azzal, hogy az nem feltétlenül jelent megoldást sem a zsidó közösség problémáira, ha félszájjal benyalunk, félszájjal bírálunk. Egyébként Orbán szerint a zsidó közösség a reneszánszát éli, úgyhogy ezt lehet nyugodtan úgy érteni, hogy tessék szépen oszlásnak indulni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.