2017. július 7., péntek

LEMONDTA A FŐ FELLÉPŐ A VIZES VB MEGNYITÓJÁT, DE VAN ENNÉL NAGYOBB GOND IS, "MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB , LEGLÁTVÁNYOSABB RENDEZVÉNYE" ELŐTT

444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2017.07.07.


Márciusban még az is felmerült, hogy a Rolling Stones pengeti a húrokat a vizes vb július 14-i megnyitóján, viszont megtudtuk, hogy a csereként elhívott Emeli Sandé sem jön el végül, mert egészségügyi problémákkal küzd. Corki koncertjét és állítólag egész turnéját lemondta. A FINA kérdésünkre megerősítette, hogy Sandé nem lesz, a további fellépőkről később ígértek tájékoztatást. 

A Lánchíd pesti hídfőjéhez tervezett mega-rendezvény a Sportarénába szánt záróbulival és a füredi megnyitóval együtt úgy 4,3 milliárd forintjába kerül majd a magyar államnak. A szervezők a 120 perces pesti megnyitóval kapcsolatban a HVG-nek 3,4 milliárd forintos összegről nyilatkoztak, ami a terület kialakítása, a multimédiás-, videós- és pirotechnikai megoldások mellett fedezi az 1 milliárdos művészeti költséget is.

"A Világbajnokság nyitó rendezvénye minden idők legnagyobb, leglátványosabb rendezvénye lesz"  - írta a 444-nek küldött válaszlevelében magabiztosan a FINA szervezőcége, de nem mindenki ennyire optimista.

A stábból többen azt mondták, nagy fejetlenség és kommunikációs zavarok jellemzik a szervezést. Az alapvető problémát az okozza, hogy nincs megfelelő koordináció a megbízott szereplők között.

Hivatalosan a BP2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a felelős a rendezvényért. A szervezőbizottságot Seszták Miklós fejlesztési miniszter kormánybiztosi minőségben vezeti, de tagja még négy miniszter (Szijjártó Péter, Varga Mihály, Balog Zoltán, Pintér Sándor), Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelő kormánybiztos, Tarlós István főpolgármester és a BP2017 ügyvezetője, Szántó Éva is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.